Hírek, amik akár izgalmasak is lehetnek

Reggel apukám első dolga mindig az a reggelinél, hogy elolvassa az aznapi újságot, amit a postás már hajnalban bedobott a postaládánkba. Mindig nagyon komoly fejjel olvassa, bár ezen nem csodálkozom, hiszen a tévében is a hírek mindig arról szólnak, hogy mekkora balesetek voltak az utakon itthon és külföldön, meghalt sok ember, néhány politikus összeveszett, emelkedik a benzin ára és minden egyéb. Ezeket lehetetlenség elolvasni mosollyal az arcunkon.

Én inkább az interneten szoktam híreket olvasni. Ha mondhatom ezt így, hiszen úgy jutnak el hozzám az ilyen információk, ha szembe jön velem a cikk vagy éppen valaki elküldi. Magamtól nem szoktam rákeresni egy ilyen hírportálra sem és végigböngészni őket. Ha csak nem arról van szó, hogy valamit nagyon keresek, mert éppen hallottam róla, de nem tudom pontosan, miről is van szó. Ilyenkor az a leggyorsabb, ha rákeresek az interneten és elolvasom a cikkeket róla.

Bár vannak ezeknek az újságoknak és hírportáloknak is izgalmas részei, például a sport és a kultúra rész is érdekes szokott lenni. A kultúra rovatban néha szoktam találni izgalmas programokat is, amiről előtte például nem is tudtam, csak onnan értesültem róla. Így szokott az is előfordulni, hogy hétvégére programot találunk a haverokkal, vagy éppen ott találok kritikákat bizonyos filmekről, így aztán el tudom dönteni, hogy melyiket érdemes megnézni és melyiket hagyjam inkább, mert csak időpocsékolás lenne.

Azonban a kommentek különböző cikkek alatt elég érdekesek szoktak lenni, nem értem, hogy néhányan miért nem tudnak kulturáltan viselkedni, vagy miért nem tartják magukban a véleményüket, ha azt szépen nem tudják leírni. Arról meg ne is beszéljünk, hogy sokan nem tudják, mit is jelent a helyesírás fogalma. Nem is lényeges, éppen ezért nem is szoktam magamat ezen idegesíteni, hiszen nem az én dolgom, hogy más emberek hogyan viselkednek az interneten vagy a való életben.