Megmutatom, mire figyelj, ha motoros csizmát választasz

A lábad épp olyan törékeny, mint a kezed, még akkor is, ha ezt elsőre nehéz elhinni. Akármilyen utcai cipőben nem ülhetsz motorra, ide megfelelő védelmet nyújtó, igazi motoros csizma kell. Lehet, hogy a te motorod éppen nem lábfékes, de ettől még nem választhatsz akármilyen lábbelit magadnak. Megmutatom, mire kell figyelned motoros csizma vásárláskor!

Rendeld jó helyről!

Kezdjük az elején: nem vásárolhatsz akárhonnan cipőt. Ez nem az a kategória, amikor a kínai piacos bóvli is megfelel, hiszen egy kisebb baleset esetén ennek a feladata lesz az, hogy megóvja a lábadat. Nyilván te is szeretnél minél hamarabb talpra állni (a szó szoros értelmében), és ehhez az kell, hogy megelőzd a komoly sérüléseket.

Motoros csizma vásárláshoz ezt a weboldalt tudom javasolni neked, ha új vagy még a témában, és nincs még saját, bejáratott forrásod. A Sixgear termékeire bátran rábízhatod magad, kedvező árak mellett a lehető legjobb minőséget fogod megkapni.

Figyelj arra, hogy tényleg jó legyen

A jó motoros csizma előnye hogy kemény, teljesen zárt, orra megerősített, talpa pedig kellően merev.

Olyannak hangozhat ez, mintha valami lovagi páncélcsizmát akarnék legszívesebben a lábadra húzni, de érteni kell, hogy óriási szükség van a védelemre. A motoros balesetek nagy részében a motorvezető lába a motor alá kerül, és szerintem el tudod képzelni, mi történik vele, ha nincs eléggé védve.

Emellett persze a kényelem is számít, úgyhogy mindig érdemes felpróbálni és megnézni a kiválasztott darabot, mielőtt megvásárolnád.

Ha váltani a lábaddal fogsz, akkor figyelj arra, hogy a csizma bírja majd a terhelést, mert nem mindegyik van erre tervezve. A Sixgear kínálatában kopásálló váltóerősítést is találsz a csizmákban, pontosan ezért.

A motoros csizma abban jobb a motoros cipőnél, hogy ebben, a méreteiből adódóan van hely megfelelő protektoroknak a bokád és a sípcsontod védelme érdekében

Nem csak a balesetnél segít

Tapasztalt motorosok tudják, hogy a lábunk nem mindig pihen egy helyben a motoron ülve: gyakran ezt használjuk kisebb-nagyobb csúszásoknál korrigálásra, és nagyon veszélyes tud lenni, amikor az egyik pillanatban a sebesség miatt hirtelen lerepül a lábadról a rossz cipő. Egy jó motoros csizma nem fog egykönnyen lekerülni a lábadról.

Nem csak a motorozáshoz jó

Nem minden motoros csizma kerül motorosokra, de minden motorosnak kell egy motoros csizma. Ezzel a kis mantrával annyit akartam mondani, hogy ahogy a motoros ruházat nagy része, úgy a csizma is egyébként egy divatos darabnak számít. Nem csak azok hordják, akiknek van motoruk, és a motorosok is használják egyéb célokra őket. A legjobb motoros csizmák gyakorlatilag megfelelnek a legkomolyabb túracipőkkel szembeni elvárásoknak, úgyhogy ha ilyet veszel, akkor gyakorlatilag egy erdei sétákhoz is tökéletesen megfelelő darabbal lesz gazdagabb a ruhatárad.

Ezek azok a tények, amikkel érdemes tisztában lenned, ha motoros csizmád keresel. Ne feledd, hogy nem veheted félvállról ezt a kérdést, úgyhogy ha még több információra van szükséged, akkor bátran kutass még a neten ebben a témában, mielőtt végső döntést hoznál!