Ön tudta, hogy a tartós bérlet a legjobb választás a vállalkozása számára?

Ön tudta, hogy a tartós bérlet a legjobb választás a vállalkozása számára? – Nagyjából egy ilyen figyelemfelkeltő címet tudnék elképzelni annak a cikknek – vagy ha jobban tetszik, hívhatjuk segédletnek – amit a napokban a tartós bérlet kapcsán olvastam.

Sok kisvállalkozás nincs teljesen tisztában a lehetőségeivel, így amikor haszongépjárműveket szeretnének vásárolni, gyakran több megpróbáltatással is szembe kell nézniük. Eleve nem mindegy, hogy milyen finanszírozási formát választanak, mivel ezek gyakran jelentősen eltérnek egymástól. Nem mindegy, hogy lízing, hitel vagy tartós bérlet mellett döntünk.

Természetesen az, hogy melyik a legmegfelelőbb a saját cégünknek, korántsem ennyire egyszerű. Persze, az az általános, hogy a tartós bérlettel a kisebb költségvetésű, alacsonyabb autószámot igénylő cégek jobban járnak, és ezeket számításokkal jól alá is lehet támasztani, de nem biztos, hogy a vállalat is úgy dönt, nekik ez a legjobb.

Mindenesetre találtam egy cikket egy flottakezeléssel foglalkozó cég honlapján, ami nagyszerűen összefoglalja, hogy milyen lehetőségeink vannak, és az egye finanszírozási formák esetén mégis milyen költségek merülhetnek fel. A döntés elősegítését hivatott szolgálni az a cikk, nem csak pár diagrammal és egy kisebb összefoglalóval segít, hanem egy kicsit könyvelőibb oldalról közelíti meg az egyes formákat, és úgy gondolom, hogy ez az, ami egy vállalkozás számára igazán fontos lehet.

Nem mellesleg ez a cég (nevezzük nevén: flottauto), nem csak lízingeléshez és tartós bérlethez nyújt segítséget, de több flottakezelési csomaggal is előrukkolt, amelyekkel a vállalkozások autókkal kapcsolatos ügyintézését segítik.

Több csomagból választhat az érdeklődő, így nem kell olyan szolgáltatásokat kifizetnie, amelyekre a saját cégét tekintve nem lesz szüksége.

Sokan nem is ismerik ezeket a lehetőségeket, az ilyen cégeket, így sokszor előfordul, hogy megkötnek számukra előnytelenebb szerződéseket. Mert sajnos az az általános trend, hogy a flottakezelési szolgáltatások nem valami rugalmasak, ha kisebb cégekről van szó, a nagyobb cégek esetében inkább igyekeznek kielégíteni azok szükségleteit, de általában a kis cégeknek kell alkalmazkodniuk a szolgáltatókhoz.

Éppen ezért nagy kincs a piacon egy ilyen, kisebb cégeket is nagyként kezelő cég, akikre – ha nekem vállalkozásom lenne – jó szívvel rá merném bízni a teljes állományom flottakezelését, sőt, valószínű, hogy már az egész állomány beszerzését is rájuk bíznám.