Olvasom a híreket és érzem, lépni kell!

Mostanában a saját bizniszbe vágáson gondolkodtam, és ha lehet külföldre kéne szolgáltatni valamit, mert az itthoni pénzromlás, és a túl gyorsan változó körülmények nem eredményeznek elég stabil talajt. Szinte senki lába alatt.

Az elmúlt három évben, a covid óta három munkahelyemet kellett otthagynom, mert az adott cég túl nehéz helyzetbe került, hogy annyi embert foglalkoztasson tovább. Azóta utánanéztem, hogyan vághatnék bele a saját cég alapításába, mert két barátommal összefogva lett pár jó ötletünk!

Ahogy írtam, külföldi kapcsolatokban látjuk a megoldást. De ettől a cégünk még Magyarországon lenne. Ha figyeljük a híreket, vannak lelkesítő dolgok, a saját ötleteinken felül is. A gazdasági természetű írásokból az is kiderül, a cégalapítás ára például akkor lehet súlyosabb a vártnál, ha nem vagyunk elég körültekintőek…. Magyarországon a túlbürokratizáltság kicsit még mindig túl nagy terheket rak a vállainkra. Ezért olyanokra érdemes támaszkodni, mint mondjuk a szekhelypartner.hu. Ők segítenek megugrani a korai buktatókat is (meg a későbbieket is), mert ha nem figyelünk oda, a cégalapítás ára még súlyosabb lehet tehát, mint lenne eleve. Megfizetni a határidő-csúszások és kötelező javítások, bírságok árát olyan kellemetlenség, aminek a kockázatát nem muszáj vállalni.

A szekhelypartner.hu-val tehát ilyenek felől be leszünk biztosítva. És azért őket emlegetem konkrét példaként, mert a kapcsolatfelvétel óta is ők tűnnek a legjobbnak. Én már lefutottam pár kört, gondoltam megspórolom nektek: nagyon lényegre törőek, nincs cécózás és időhúzás, ugyanakkor figyelnek az új partnerekre. Ha kezdők vagyunk, kis ebihalak a cégalapítás világában, akkor pont a lényegre is hangsúlyt fektetnek: hogy minden világos legyen, ne vesszünk el a folyamatokban. Nincs kapkodás, hanem dinamikus haladás van velük.

Hozzájáruló nyilatkozat egy órán belül. Ha van ügyvédünk, ő ezt közvetlenül megkapja és írhatunk is alá nála órákon belül, ha mondjuk székhelycímet is igényelnénk! Na látjátok… Annyira kapkodok, hogy a lényeget nem mondom: mi úgy alapítunk végül céget, hogy egyelőre nem lesz olyan ingatlan a birtokomban, ahová azt bejelentjük, mert a szekhelypartner.hu ebben nagyon profin utazik. A lényeg: van egy ingatlan, ahol ők hozzájárulnak az ottani bejegyzéshez, így jogilag minden rendben lesz. Ügyfélkaput meg ilyesmit nekünk kell nyitnunk (a könyvelőnknek – ilyen is kell majd), de mindez smafu a székhelycímes lehetőséghez képest. Utóbbi totálisan bevett, legális dolog. A felek írásba foglalják, rendelkeznek az ott tartott iratok köréről és jöhet a számunkra kellemes része a dolognak: ki lesz ott rakva a cégtáblánk, ha valaki keres minket, vagy levelet küld oda, arról értesítenek.

cégalapítás ára

Cégalapítás infók, az oldalukról: kft alapításánál legalább 3 milliós törzstőke kell, azonban nem rögtön az indulásnál. Ha bt-t alapítunk, akkor kell egy beltag és egy kültag, legalább. A kft az, amelyik egy személlyel is alapítható, a bt nem. Az alapításhoz csak a személyi irataink kellenek, nem szabad ilyen tevékenységtől eltiltva legyünk, és be kellett már töltenünk ekkorra a 18. életévünket.

Ilyen úton-módon szerintem bátran bele lehet vágni valamibe, mert látjátok, a kulcsfontosságú dolgok oroszlánrészét rá lehet bízni valakire! És velük a cégalapítás ára sem húzós, az sokkal-sokkal húzósabb lenne, ha venni, vagy bérelni kellene egy épületet, vagy akár csak egy irodahelyiségnek alkalmas valamit. De elmúltak azok az idők, amikor a cégalapítás a nagyzsugások szokása volt csupán. Ma már csak egy ötlet kell, akarat és lelkesedés! A Székhelypartnerrel belevághattok nyugodtan, én is így fogok tenni! És idővel a saját lábamra állok majd!