Iskolaelőkészítő feladatlapok, melyekkel felkészíthetjük a gyereket az iskolára

A legtöbb szülő (legalábbis nagyon remélem) büszke a kisgyerekére, és tisztában van azzal, hogy mik azok a képességek, amelyek kifejezetten fejlettek a porontyban. De a tehetségek mellett annak is figyelmet kell szentelni, hogy mik azok a területek, ahol a gyerek még fejlesztésre szorul. A múlt héten olvastam egy újságban, hogy ma már szuper iskolaelőkészítő feladatlapok elérhetők, amelyekkel akár mi, szülők is fel tudjuk készíteni a kicsit az első osztály megkezdésére.

Ez az ötlet nagyon megtetszett, így én magam is elkezdtem iskolaelőkészítő feladatlapok után kutatni az interneten. Így jutottam el végül a Szilvia logopédia oldalára. Az oldal számos iskolai előkészítő, fejlesztő kötetet kínál nemcsak szülőknek, hanem szakembereknek (logopédusoknak, gyógypedagógusoknak), de még intézményeknek is. Az összes itt megtalálható kötet beépíthető a szakemberek terápiás foglalkozásába, vagy Waldorf, Montessori vagy egyházi óvodák felkészítő programjába.

Nekem a kínálatukból a Látogatás a tudás birodalmába 1-2 kötetek ragadták meg a legjobban a figyelmemet. Ezek ugyanis segítenek a gyerekeknek olyan készségeket fejleszteni, mint a munkamemória, a szókincs és anyanyelvi készségek, térbeli tájékozódás és még sorolhatnám. Az otthoni közös gyakorlás által nemcsak a gyerekemhez kerülhetek még közelebb, hanem sikerülhet jobban is felmérnem, hogy milyen képességekkel rendelkezik, és mik azok az általános ismeretek, amelyek elsajátítására még szüksége van az általános iskola megkezdéséhez. A feladatok szépen fokozatosan vannak felépítve, tehát a könnyebbektől a nehezebbek felé haladnak. Ennek köszönhetően a szülő jobban nyomon tudja követni, hogy milyen ütemben fejlődik a gyerek.

Az oldalon található leírások ezekről az iskolaelőkészítő feladatlapokról engem teljesen meggyőztek arról, hogy rendeljek is belőlük. A megrendelés roppant egyszerű, pont úgy működik, mintha bármilyen más webshopról vásárolnánk. Sőt, ha online fizetjük ki a termékeket, és nem utánvéttel, akkor már 36 órán belül meg is kaphatjuk őket! Én ezt a fizetési módot választottam, mert mielőbb el szerettem volna kezdeni a tanulást Katával. És valóban, a könyveket másfél nap múlva már a kezemben tarthattam.

Azóta már megoldottunk pár feladatot közösen, és Kata nagyon élvezi őket. Gyakorlatilag játszva tanul belőlük. Minden szülőnek csak ajánlani tudom a Szilvia logopédiát!

iskolaelőkészítő feladatlapok