Új hírek az elektromos fűtésrendszerekről

A világ híreit igyekszem figyelemmel kísérni, noha nem mindegyik szelete érdekel ugyanolyan mértékben. A közéleti és a kulturális rovatokat nagyon szeretem tanulmányozni, míg a sporthírek kevésbé ragadnak magukkal. A bulvárt valamelyest fogyasztom, mindig attól függ, mennyi trash-re van épp szükségem ahhoz, hogy feldobjam az unalmas hétköznapokat és elmélkedhessek a társadalom hogylétén.

A leginkább azt szeretem, amikor egy hír akkora értékkel bír számomra, hogy szinte egy teljesen új világ nyílik meg előttem általa. A legutóbb egy építészettel kapcsolatos cikksorozat ragadott így magával, mert bár művészeti irányultságomból kifolyólag mindig is vonzott az építészet témaköre is, mégsem mélyedtem bele ennyire. A hazai nagyvárosokat ilyen szempontból megközelítő cikkeket azóta különösen vadászom és figyelemmel kísérem. Érdekes, valahogyan a lakás, lakberendezés, felújítás témakör nagyon megmozgat… Hát igen, vágyom már egy saját otthonra. A jelenlegi lakás dekorálása is a kedvenc tevékenységeim egyike, emellett szemmel tartom a legkülönfélébb modern megoldásokat, legyen szó technológiákról, trendekről vagy designer újdonságokról (főleg az inkluzív design az, ami érdekel ezen a téren is).

A legutóbbi alkalommal, amikor a témában nézelődtem, az igencsak korszerű és előremutató fűtési megoldásokról, azaz az elektromos fűtésrendszerről olvastam sok izgalmas és nem utolsósorban hasznos tudnivalót egy nagyon információgazdag és érdekes weboldalon, a futesirendszerek.hu-n.

“Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán” – kivonatoltam magamban az egyik alapvető infót a weboldalról, de írhattam itt volna akár a kandallót is, hiszen az is hasonlóan kiváló megoldás. A kazánról azonban érdemes azt is tudni, hogy elsősorban a kisebb területű otthonokba ajánlják a szakemberek. Kémény nem szükséges a működéséhez, így nem csak a beüzemelése, de a karbantartása is nagyon egyszerű és zökkenőmentes. Noha az “Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán” felütés talán túlzásnak tűnhet, de nem fog azután, hogy a honlapon elolvassuk, mennyi téren “üti ki” a régi kazánokat az új, elektromos társuk – ha emelni szeretnénk a tétet, akkor az elektromos kombi kazán mellett tegyük le a voksunkat. Ezek nem csak a fűtési folyamatot oldják meg kiválóan, hanem az otthonunkban, háztartásunkban szükséges melegvíz előállításának feladatkörét is el tudják látni.

Mondhatnánk azt is, hogy itt van bizony nem csak Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán, kombi kazán, kandalló, radiátor, padlófűtés, vagy fűtőszőnyeg (ami a padlófűtéshez hasonlatos módszer)… A futesrendszerek.hu pedig nem csak ezek prezentálásában, ismertetésében kiváló, hanem árajánlat kérésére is: mindegyik menüpont eleje-közepe felé találkozhatunk egy “Árajánlatot kérek” kis kattintható felülettel, ami az oldal alján található Árajánlat kérésére alkalmas űrlaphoz vezet bennünket. Itt legelőször a fűtendő területet kell megadnunk négyzetméterben, majd a belmagasságot és a fűtendő helyiségek számát. Ezután a következő rubrikában lehetőségünk van a helyiségek leírására, részletesebb bemutatására (pl. hány hálószoba van, valahova esetleg nem szeretnénk fűtést, stb.), majd azt kell bejelölnünk, érdekel-e bennünket napelem rendszer is (“Igen”, “Nem” vagy esetleg “Már van”). Ezután a nevünk, megyénk és irányítószámunk, valamint az emailes és telefonos elérhetőségünk következik a sorban, majd ha szeretnénk, még szöveges üzenetet hagyhatunk a kivitelezőnek. Az adatainkat a honlap bizalmasan kezeli és nem adja ki másnak, így nem kell aggódnunk ilyen téren sem.

Engem teljesen meggyőztek arról, hogy Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán – ha nem “A legmodernebb”. Biztos vagyok benne, hogy a napelemes rendszer kiépítésének lehetőségével is élni fogok, amennyiben lesz rá módom a jövőben. A futesrendszerek.hu elég jó benyomást keltett bennem, így hajlok rá, hogy majd őket keressem meg a kivitelezéssel, emellett biztos vagyok abban is, hogy a jelenlegi ajánlón felül a barátaimnak is megemlítem majd ezt a szakmai team-et.