Hírek a motoros balesetekről

A napjaim általában elég kaotikusak, azonban egy biztos pont mindig van bennük: a reggeli és az esti híradó megnézése. Szeretem tudni, hogy mi történik a világban, de sajnos a munka miatt nincs időm mindent követni. A híradókban viszont a legfontosabb tudnivalókat mindig kiemelik, így az igazán lényeges dolgokról így nem maradok le.

Mostanság a hírműsorok nagyon elkeserítenek. Lehet, hogy csak most lettem érzékeny erre a témára, de a televízióban nagyon sok motorbalesetről számolnak be. Ezek között rengeteg a halálos kimenetelű baleset, és a többségében fiatalok veszítik életüket. Eddig is tudtam, hogy a motorozás nagyon veszélyes, de ez azért már kicsit sok.

A motoros balesetek azért is foglalkoztatnak mostanság annyira, mivel nemrég jelentkeztem egy motoros tanfolyamra, most ismerkedtem meg a motoros jogosítvány szabályaival, illetve az áraival. De szerencsére megtaláltam a Fordulat nevű autós-motoros iskolát, ahol kitűnően felkészítettek mindenre, ráadásul nem is drágán.

motoros jogosítvány

Régóta vágytam rá, hogy motorozhassak, hiszen biztosít egy nagyon kellemes életérzést, akár a biciklizés. De mivel elég hosszú utakat kell megtennem a munkahelyemig, biciklivel elég körülményes lenne, ezért jött a robogó ötlete. Az egyetlen probléma az, hogy nagyon félős vagyok, rettegek attól, hogy elütnek, vagy én ütök el valakit.

A motoros jogosítvány szabályaival tehát a tanfolyamon ismerkedtem meg, előtte semmi tudásom nem volt ezen a területen. Az elméleti vizsgán már túl vagyok, elsőre sikerült. A neheze viszont még csak most jön, mivel a gyakorlati, valamint a forgalmi vizsgától nagyon tartok. Lehet, a közeljövőben nem kellene annyi hírműsort néznem, és akkor bátrabb lennék.