Büszke nővér vagyok – a húgom saját vállakozásba fog

Annyi hírességről hallani mostanában, hogy azon felül, hogy sikeres színész, zenész, művész, televíziós személyiség, (vagy tulajdonképpen akármi, ami miatt egy ember “híresség” státuszba emelkedhet), saját vállalkozása is van. Többeknek közülük mondjuk saját ruházati, vagy smink márkája van, saját alapítványt hoz létre, vagy éppen egy nagyobb cégben partner.

Nos, a drága kicsi 22 éves húgom mindig is rajongott a hírességekért, így azt is el tudom képzelni, hogy a nemrég bejelentett tervét is valamilyen általa kedvelt híresség inspirálta. Divattervezést tanult, és úgy döntött, hogy ahelyett, hogy más, már befutott tervezőknek asszisztálna alacsony fizetésért, a megszerzett tudását inkább a maga javára fordítaná. Ebben totálisan igaza van, úgyhogy támogattam az ötletét. De fel kellett világosítanom arról, hogy a saját márka indítása azt is jelenti, hogy céget kell alapítania, és a cégnek székhelyet is kell találnia.

Hugi még a szüleinknél lakik, így tudhattam, hogy ők aztán nem lelkesednének azért, hogy az otthonuk egy cég székhelye lenne. Már csak azért sem, mert ez azt is jelenti, hogy a NAV bármikor kiszállhat oda ellenőrizni, és építményadót is kellene fizetni. Ezt én is csak az egyik közeli ismerősömtől tudom, aki székhelyszolgáltatást vett igénybe a saját cége számára. Az általa ajánlott székhelyszolgáltatás Buda területén a húgomnak is ideális lett volna, hiszen a budai oldalon lakik a család.

székhelyszolgáltatás buda

Gyorsan el is kértem tőle a cég weboldalának a címét, ami a szekhelyszolgaltatas24.hu volt. Ez a remek székhelyszolgáltatás Buda mellett a pesti oldalon, valamint Újlengyel területén is elérhető. Újlengyel azért érdekes, mert bármilyen kis településről legyen is szó, ott iparűzési adó fizetése nélkül lehet a vállalkozásokat bejegyezni. Ám ez most a húgom szempontjából nem volt érdekes, mert nem sok esélyt látok arra, hogy ő valaha is venné a fáradságot arra, hogy kimenjen Újlengyelre.

A szekhelyszolgaltatas24.hu fogadná és továbbítaná a beérkező leveleket, kihelyezné a cégtábláját (jó reklám ez), szükség esetén tárgyalótermet biztosítana, valamint képviselné a még egyelőre tapasztalatlan húgomat a hatóságok előtt. Még számlázórendszert és bélyegzőt is adna ingyenesen. Ez az egész összesen 29.000 + áfába kerül 6 hónapra, és ráadásul még egy hónapot ingyen is adnak. Ez szerintem egy abszolút megfizethető, sőt, tulajdonképpen meghökkentően alacsony ár ezért a sok mindenért. Sőt mi több, náluk még a cégalapítás és módosítás is ingyenes.

Azért nem ajánlanék akármit a húgomnak, hisz nem akarom, hogy pórul járjon. Ezért jobban is megvizsgáltam, hogy mennyire hiteles ez a cég. A NAV Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda nyilvántartásában is szerepelnek, valamint a Bisnode európai cégminősítő vállalkozás is a kitűnő AA+ kategóriába sorolta őket pénzügyi stabilitás szempontjából. Ha ez még nem volna elég, ott van a több mint 10 éves tapasztalatuk is. Úgy éreztem, hogy jó szívvel tudom őket ajánlani húginak.

Az ügyintézés sem tűnik túl bonyolultnak náluk, online is intézhető és a befogadó nyilatkozat is elkészül már egy óra alatt. Felhívtuk őket a húgommal, és megbeszéltük velük a részleteket, hamarosan pedig megyünk is aláírni. Azért mondom, hogy “megyünk”, mert biztos, ami biztos alapon inkább én is vele tartok a szerződéskötésre, hogy ha esetleg ő valamit nem értene, akkor tudjak neki segíteni. Nagyon büszke vagyok rá, hogy már ilyen fiatalon bevállalja a saját márka alapítását. Remélem, hogy sok sikere lesz és örömét leli majd a munkájában!