Ha gumiabroncsokról van szó, nem lehet kifogás!

Hiába van vége a télnek, a tapasztalatokról muszáj lesz beszélnünk, ugyanis azt figyeltem meg idén is, ahogy az elmúlt években egyaránt), hogy számtalan autóvezető nem készült fel kellőképpen a csúszós, havas útviszonyokra. Őszintén szólva nem is értem, hogy, hogy tudnak elindulni annak tudatában, hogy nem biztos, hogy meg tudnak állni, ha hirtelen fékezni kell.
Már az sem lehet kifogás, hogy nincs lehetőség autógumikat beszerezni, sőt már számtalan weboldal is foglalkozik kifejezetten autógumikkal, amelyek közül szeretném kiemelni a gumidiszkont nevű oldalt. Azon kívül, hogy a webshop felületükön keresztül rendelni lehet a temérdek autógumi közül, még a legfontosabb – és egyben leghasznosabb – információkat is végig olvashatjuk, ami egy ilyen vásárlás esetén elengedhetetlen. Nemrég fedeztem fel én is ezt a weboldalt, és azt kell, hogy mondjam, hogy kifejezetten lekötött az, amiket a gumiabroncsokról írtak. Mint mezei autótulajdonos, nem is tudtam, hogy ennyire sok szempont szerint választunk gumit, ráadásul egyik sem elhanyagolható. Ilyen például a sebesség index, amely annak a sebességnek mutatja meg a számát, amennyivel közlekedhet a jármű, ha azt a gumit választjuk. Létezik még fékúttávolság is, amit szintén feltüntetnek az autógumikon, és amikor téli szettet vásárolunk, nem feledkezhetünk meg ennek az ellenőrzéséről. Természetesen ilyenkor sokkal óvatosabbnak is kéne lenni, de az a minimum, hogy felrakatjuk az téligumikat, a saját és mások biztonsága érdekében.
Mondhatnám azt is, hogy felelőtlenségnek tartom azt, ha valaki nem szentel erre időt, és energiát, főleg, ha ilyen remek online lehetőségek állnak a rendelkezésünkre.weboldal

Mivel nem csak egy márkára szűkült a weboldal, hanem legalább tíz különböző márka közül választhatunk, így mindenki megtalálja a saját autójához megfelelőt. Amit én legnagyobb előnyként említek, az az, hogy házhoz szállítanak, amivel szintén csökken a kifogások száma, ha új gumikat kell beszerezni. Most őszintén, milyen kényelmes dolog az, hogy az ember otthon, a kanapén kiválasztja az új abroncsokat, rányom a rendelés gombra, majd 1-2 napon belül házhoz szállítják. Ha pedig van egy jó autógumisunk, aki házhoz jön, akkor már tényleg semmi dolgunk, csak élveznünk kell az új kerekeket.
Ha esetleg még mindig van olyan, aki bizalmatlan a fent említett honlappal és az online vásárlással kapcsolatban, akkor az is szóljon mellette, hogy 100 %-ban hazai cégről van szó. Ezt régebben nem tartottam olyan fontosnak megemlíteni, de manapság úgy érzem, hogy igenis számít, a külföldi cégekkel, vállalatokkal sokan hadilábon állnak. Ettől függetlenül az itt fellelhető autógumik nagy múltú világmárkák gyártmányai, amire a garancia az évtizedes felhasználás. Ha már a garanciát említettem, akkor azt se hagynám ki, hogy a cég teljeskörű garanciát vállal minden vásárolt terméke után, amely abban nyilvánul meg, hogy hibás termék, vagy valamilyen nem a használatból adódó sérülés esetén visszaveszik a gumit, kifizetik vagy kicserélik. Ez számomra abszolút a bizalom jele.

A bátyám a tavalyi évben találta meg azt az oldalt, és ő már onnan rendelte meg a téli szettet, most pedig a nyárigumikat is onnan fogja, ugyanis nagyon szimpatikus volt számára a szolgáltatás, a házhozszállítás pedig megkönnyítette számára a folyamatot. Emlékszem, hogy akkor engem is hívott, hogy rendeljen-e nekem is, de én addig már egy több hetes procedúra árán lecseréltettem a gumikat, ám idén már én is így fogok eljárni, mert sokkal több lett a munkám, és nem lesz időm emiatt rohangálni.