A balerina barátnőm erre a padlófűtésre esküszik

Pannival már ezer éve ismerjük egymást, de ha belegondolok, igazából nem is tudom mikor váltunk nagyon közeli barátokká. Már az általános iskola negyedik osztályában is sokat beszéltünk és játszottunk együtt, arra emlékszem, de utána útjaink elváltak: én egy másik iskolában folytattam, az ő családja pedig elköltözött a városból. Aztán főiskolán egy csoportba keveredtünk az orientációs napon és nagy meglepődöttségünkben újra egymásra találtunk, azóta pedig nagyon jó barátnők vagyunk. Bár ő művészetre járt balett szakiránnyal, én pedig festészetet tanultam, mégis sok időt tudtunk együtt tölteni az óráink között. Aztán mindketten megszereztük a diplománkat és bár kicsit elsodródtak egymástól minden napjaink legfőbb helyszínei, mi megfogadtuk, hogy tartani fogjuk a kapcsolatot és ez így is van a mai napig.

Szóval Pannit pár hónapja leszerződtették az egyik legnagyobb hazai balett-társasághoz, körülbelül pont akkor, mikor a kislányomat szültem. Azóta nem tudtunk találkozni, így alig vártam, hogy a múlthét szerdai kávézásunkkor végre elmeséljen mindent!  Volt is nagy öröm, mikor találkoztunk és egyik történetből a másikba csöppentünk. Mikor a munkájáról kérdeztem, olyan részletesen mesélt, mintha minden egyes lépésnél és nagyobb eseménynél ott lettem volna. Imádom, hogy Panni erre mindig figyel, így én is át tudom élni a vele történteket. A legjobban viszont az egyik új helyszín próbaterme fogott meg. Balerinaként Panni rengeteget edz és teljes erőbedobással csinálja feladatait, ezért fontos számára a megfelelő környezet megteremtése a gyakorlás során is. Az új helyszínen viszont olyannal találkozott, amivel eddig még nem: padlófűtéssel. Elmesélte, hogy mennyire pozitív hatása volt ennek a teljesítményére, mert nem egy hideg talajú próbateremben kellett a maximumot kihoznia magából, akár kínkeservesen is, hanem egy kellemes hőmérsékletű, teljesen modern és felszerelt helyiségben. Plusz, a meleg segítette a vérkeringést a lábában, ami hozzájárult a fokozott teljesítményéhez is. Bár sokat nem értek a dologhoz, Panni olyan lelkesen mesélte, hogy mit érzett és miről volt szó, hogy még az okostelefonját is előkapta és bepötyögte a már általa jól ismert elektromospadlofutes.info/arak-kalkulator oldalt, amikor az árról kérdeztem. Mint kiderült, már azóta a saját otthonába kialakított stúdiójában is elkezdte a kivitelezést, mert annyira megtetszett neki az új helyszínen látott rendszer, de ennek legfőbb oka a felfedezett új technika, az amorf szálas fűtőszőnyeg volt, amit ez a cég is használ. Látta rajtam, hogy én is elgondolkodtam a dolgon, így rögtön átváltott arra, hogyan is kell elképzelni a folyamatot és mire kell figyelni. Panni tapasztalatai alapján egy egyszerű és teljesen korrekt kivitelezésről hallottam, így vagy tényleg minden ilyen szuper, vagy csak egy nagyon profi céget talált. Kísérletezni nem akartam, így én is inkább az általa ajánlott oldalt kezdtem el jobban átfutni.

Bár nekem nincs balerina-karrierem, de ha Panni az övével azt mondja, hogy ez a legjobb fűtési mód, akkor én teljes mértékig megbízom benne és csak ezt használom majd a jövőben. A találkozó végére úgy éreztem, hogy teljesen felfrissültem és már alig várom, hogy következő alkalommal mivel rukkol elő.