Ha túrázni indulsz, pláne motorral, sose felejtkezz meg a bukósisakról, ez fontos!

Lételemem két dolog a világon. A kultúra és a motorozás. Mind a kettő dologban van valami, ami közös. Az, hogy a nyakunkba kell hozzá venni a világot.
Én ezt is tettem. Úgy döntöttem, hogy kitűzök magamnak egy életcélt. Ez pedig nem más, mint hogy egy motorral körbejárom Európát méghozzá úgy, hogy elmegyek az összes olyan helyre, ami valamilyen formában a kultúra központját jelenti. Akár művészetről, akár valamilyen szubkultúráról van szó, mint az utcai piacok, vagy ruházkodás, vagy akár a sport.

Hogy ezt a tervemet megvalósítsam a következőkre volt szükségem: több éves spórolás, pontos tervezés, felszerelés és egy csapat vállalkozó szellemű barát, akik hasonló módon jártak el a többi pontban is, mint én. A lényeg, hogy mindegyik kell, és mindegyiket időben kell elkezdeni, hogy amikor eljön az idő, ki lehessen használni. Nekem mindenem megvolt, csak a felszerelésemnek hiányzott egy fontos része. Valójában nem is hiányzott, de szerettem volna belőle újat, a nagyobb biztonság és élvezet elérése érdekében. Ez a bukósisak volt.

A bukósisak számomra egy olyan dolog, amire úgy gondolok, hogy hamarabb kell, hogy meglegyen, mint maga a motor. Mert akárki akármit mond, a motorozás rendkívül veszélyes. Mert hiába remek sofőr valaki, amíg nem egyedül van az utakon, folyamatosan veszélyeztetve van. Természetesen az autóban is, de a motor körül nincs egy karosszéria, ami a balesetekkor fontos szerepet játszik az utasok védelmében. Nekünk, kétkerekűeknek a ruha és a sisak, ami van, ami a biztonságot adja. Az én ruhám újszerű állapotban van, minden kiegészítővel együtt, így az nem szorul pótlásra, vagy felújításra. A motorom úgy szintén egy rendkívül megbízható gép. De a sisakom, hagy maga után némi kívánni valót. Ezért muszáj volt újat vásárolnom.

Elkezdtem kutakodni az internet világában, hogy mégis mi az, amire nekem szükségem lenne, menyire változott a sisakok kínálata az elmúlt pár évben. Azt kell, hogy mondjam, hogy minden szempontból magasabbra került a léc. Ez igaz a minőségre, de az árra is. Sajnos szembesülnöm kellett azzal, hogy ha egy igazán megbízható hosszú távú sisakot keresek, meg kell fizetnem az árát.

Ezért gondolat egyet és olyan oldalak után néztem, ahol van kuponos vásárlás, vagy bármilyen kedvezmény, ami ha csak egy kicsit is, de tud csökkenteni az árakon. Így találtam meg azt az oldalt, ahol egy nagyobb web áruházban való vásárlásra feljogosító kuponhoz lehet jutni már csak egy hírlevélre való feliratkozással, valamint folyamatosan értesít az akciókról és segít kiválasztani a legmegfelelőbb bukósisakot. Ráadásul azt is meg kell, hogy jegyezzem, olyan szolgáltatásokról is ír, mint például a sisak plexijének a polírozása, vagy akár a megvásárolt sisakom festéssel vagy matricázással való személyre szabása.

Ezért úgy döntöttem, hogy ha már ennyi ideje spórolok erre az utazásra és ez volt minden vágyam, akkor stílusosan csinálom és egy olyan bukósisakot vásárolok magamnak, ami a teljes biztonság mellet, egyedi és különleges az utakon. A sisakom egy AGV K5 Hurricane bukósisak, melyet egy egyedi Batman-es matrica díszít és okoz neki még zordabb és különlegesebb külsőt. Sikerült minden akciót kihasználnom és így egy közép-felsőkategóriás sisakot sikerült egészen jó áron beszereznem, melynek kialakítása és felépítése mind esztétikailag, mind biztonsági szempontból példa értékű.

Alig vártam, hogy élesben is kipróbálhassam, bevallom őszintén kételkedtem, hogy sikerült egy ennyire tökéletes bukósisakot találnom, a teljes elfogadáshoz kellet az is, hogy az utakon bizonyítson.

Erre az utazás kezdetével sor is került, és azt kell, hogy mondja, tökéletesre vizsgázott. Kényelem szempontjából is kifogástalan és mindenki megfordult utánam, aki mellett elsuhantam. Az utazás során maximális védelmet és kényelmet biztosított, hozzájárulva ezzel az utazás sikeréhez és örömeihez.