Egy komoly nő komoly kiegészítőket is igényel

Az előző évszázad viharos korszakai alatt egy teljesen új karakter született: az erős, magabiztos dolgozó nő. Azelőtt kimondottan ritka jelenség volt, hogy egy nő munkát vállaljon, és még ha ilyen szándéka is volt, akkor sem biztos, hogy foglalkoztatták volna. Elvégre “a nők helye otthon, meg a konyhában van!”, nem igaz?

Szerencsére ezeket az elmaradott, lekicsinylő eszméket jó részt már sikerült magunk mögött hagyni, és a társadalom felismerte, hogy a hölgyek legalább olyan hasznos munkavállalók, mint a férfiak. Mindannyiunk fejében élénken él a kép az elegánsan felöltözött, magabiztosságot árasztó üzletasszonyról, aki férfiakat meghazudtoló vehemenciával képes az érdekeit és az akaratát akár tűzön-vízen át vinni. Rengeteg film, irodalmi alkotás kulcsszereplője is e karakter, aki akár egyedül is felveszi a harcot az elnyomókkal szemben, ha arról van szó.

Pont az ilyen intelligens, erőtől duzzadó nők azok, akik fokozottan ügyelnek arra, hogy mit viselnek, hiszen a megjelenés már önmagában is tiszteletet parancsoló lehet. Egy kosztüm, egy cipő, egy kabát – mind hozzájárulnak az összképhez, azonban mindez mit sem ér, ha nincs nála egy igényes, a külső megjelenéshez passzoló női aktatáska nélkül? Bizony, már ilyen is van, én magam is nemrég szembesültem vele egy oldalon, amit a barátnőm ajánlott. Azelőtt egy ilyen táska legfeljebb uniszex lehetett, jellegtelen a maga módján, hogy mindenhez passzoljon, de azért azok nem voltak az igaziak. Meg egyébként is, az aktatáskát mindenki az öltönyös férfiakkal párosítja össze fejben, éppen ezért tartom zseniális ötletnek, hogy ezt a műfajt is nőiesítették, belevitték azt a bizonyos női bájat, amit a korábbi darabok teljesen nélkülöztek. De miért elégednénk meg önmagában egy kis finomítással, ha ennél sokkal többet is kaphatunk? Bizony, vannak olyan darabok is, amikről avatatlan szem első ránézésre meg sem mondaná, hogy női aktatáskáról van szó, nem pedig egy egyszerű, napi használatra készült táskáról. Éppen ezért nyűgözött le a Bagbox kínálata, ugyanis itt olyan darabokat találtam, amik a funkció mellett az esztétikára is csillagos ötöst érdemelnek!

női aktatáska

A klasszikus, visszafogott darabok mellett olyan női aktatáskáik is vannak, amelyek bármelyik divatház kollekciójában magabiztosan megállnák a helyüket, mindemellett mindent tudnak, amit egy régi vágású aktatáskának tudnia kell. Rekeszek, zsebek, irat- és tolltartók – minden, amire egy felkészülten érkezni akaró nőnek szüksége lehet. Az alapanyagok is egytől egyig kiválóak: a minőségi bőrök, a puha, erős szövetanyagok, jó minőségű alkatrészek. Ezek együttesen biztosítják, hogy a táska ne csak használható, hanem felettébb mutatós is legyen. Erre szükség is van, hiszen akármennyire szépen fel lehetünk öltözve, ha a kiegészítő rosszul van megválasztva, akkor az az egész összképet agyon tudja csapni. De mivel itt nem pusztán kiegészítőről, hanem munkaeszközről van szó, így fokozottan előnyös, hogy a külalakjuk is megfelel a divat követelményeinek.

Telhetetlen voltam, rögtön kettőt is rendeltem magamnak, elvégre kell a változatosság, nem engedhetem meg magamnak, hogy egyet próbáljak hozzáilleszteni ahhoz, amit épp kedvem van viselni. Ahogy nincs univerzális cipő, úgy mindenhez passzoló táska sincs! Azelőtt próbálkoztam alternatív megoldásokkal, igyekeztem a többi táskámat a munka szolgálatába állítani, de általában káosz, hosszas kutakodás és gyűrött papírok lettek a végeredmény. Ezeknek az időknek azonban vége. Nincs többé kényszer- vagy félmegoldás, csak a legjobbat vagyok hajlandó választani. Ezért javaslom mindenkinek, aki hasonló gondokkal küzd: Irány a Bagbox oldala, és szerelkezzetek fel a ti stílusotokhoz legjobban passzoló, hasznos mégis divatos női aktatáskákkal!