A nagyin is a neten olvas híreket, sőt, ott is vásárol

Ezekben az időkbe, amikor már a technikai kütyüké a világ, honnan máshonnan informálódnának az emberek, mint az internetről. Már nem olvas annyi ember újságot, mint régebben. Az idősek is már egyre jobban átálltak az okostelefonokra, számítógépekre, tabletekre, és sokan vannak, akik viszonylag könnyen meg is tanulták őket kezelni, legalább egy alapszinten.

Tudnak böngészni az interneten, zenét hallgatni, esetleg videótelefonálni a messzebb lakó családtagokkal, unokákkal. És ugyanígy, a híreket is a neten olvassák el.

Az én nagymamám is elég hamar rájött, hogy a világ az már itt tart, ezeké a kütyüké a jövő és amúgy is, még elég jó bőrben van, hát neki is haladnia kell a korral. Erre főleg akkor jött rá, amikor egy évre külföldre költöztem és szüleim megtanították neki is, hogyan kell úgy felhívni engem, hogy közben lássuk is egymást.

És a világ így egyre jobban kinyílt neki, rádöbbent, hogy nem kell arra várnia, hogy a rádióban leadják a kedvenc számát, hogy a tévében elmondják a kamuhíreket, vagy hogy végre megjöjjön az Aldis reklámújság és megtudja, mi akciós.

Rájött, hogy lehet online vásárolni. Mindent. És ez neki nagyon kapóra jött, hiszen a nyár egyre jobban közeledett és neki nem volt még működőképes ventilátora. Mivel tudta, hogyan kell az interneten keresni, hiszen a Google lett az egyik legjobb barátja, megtalálta ezt az oldalt: https://www.bestmarkt.hu/haztartasi-cikkek/lakasfelszereles-c1087/futokeszulek-hutestechnika-c1091/ventilator-c1224 .

Ez a bestmartk.hu webshop oldala , biztos vagyok benne, hogy te is hallottál már róluk. Ez a cég olyan hatalmas kínálattal rendelkezik, hogy észre sem veszed de már órákat töltesz el az oldalukon csak azzal, hogy nézelődsz. Mintha egy hatalmas boltban lennél, csak az a különbség, hogy ki sem kell mozdulnod otthonról.

Neki is ez tetszett meg a legjobban, hogy a kertben ülve, laptoppal az ölében, kényelmesen tudott válogatni a ventilátorok között anélkül, hogy bárki is zavarta volna. Talált egy fekete ventilátort nagyon jó áron. Azért ezt választotta egyébként, még ha várnia is kellett rá egy kicsit, mert a fekete nem koszolódik olyan könnyen. A fehér ventilátoron egy idő után látod a port, bekoszolódik a belseje is, a nehezen elérhető helyeken pedig nem tudja az ember normálisan letakarítani és látszik úgy, hogy csupa kosz. Szóval a fekete mellett maradt. Van rá 12 hónap garanciája. Az a jó, hogy ha rákattintasz egy termékre és megnézed a leírást, akkor olyan érdekes információkat is megtalálsz, mint hogy átlagosan hány nap alatt teljesül a rendelés, milyen mára által képviselt garancia tartozik hozzá, sőt, az is oda volt írva neki, hogy 14 napos pénz-visszafizetési garancia is van rá külön.

Elolvasta a leírást, de kíváncsiságképpen fel is hívta őket, hiszen a műszaki adatok sokat nem mondanak neki. Kapott teljeskörű felvilágosítást, így aztán másnap nekem is megmutatta. A biztonság kedvéért azért ott voltam vele, mikor megrendelte, hogy véletlenül se süljön el rosszul a dolog és hogy nehogy félrenyomjon.

Mivel külső raktáron volt a termék, így kicsit várnia kellett, míg ki tudták szállítani, de ez is csak pár napot vett igénybe. Amikor aztán megkapta, egyből kipróbálta. Minden működött, úgyhogy feltette a szekrény tetejére addig, míg nem jön a nagyon meleg idő és használnia kell.

Úgy örülök neki, hogy a nagyim megtanulta kezelni az internetet. Sőt, ami még jobb, megtanulta, hogyan kell kiszűrni a kamu dolgokat és nem megnyitni mindenféle oldalt, ami szembe jön vele. Megtanulta, hogy bár jó dolog az internet és a laptop, bizony veszélyes is tud ez lenni. Nagyon felelősségtelejesen használja és ezért büszke vagyok rá.