A barátomnak Barcelona ajándék, nekem pedig könyv

Egy régi, nagyon kedves barátom gyakorlatilag szenvedélybeteg. Nem iszik, nem dohányzik, nem drogozik, vagy ilyesmi, egyszerűen csak (az én szememben) már-már betegesen rajong az FC Barcelonáért. Természetesen megértem, mindenkinek kell valami hobbi, vagy szabadidős elfoglaltság, valami szenvedély; nos, neki ez a spanyol footballklub lett az, ami másnak a festészet, a túrázás, vagy az olvasás. Nála mindig telitalálat egy-egy Barcelona ajándék, ha mondjuk születésnapja van, általában nem is nagyon szoktunk mással próbálkozni. Annyira megrögzött szurkoló, hogy télen, a mínusz 10 fokban képes volt csupasz nyakkal járkálni, mert végül rászánta magát, hogy kimossa a barcelonás sálját, és nem száradt meg másnapra…

Szóval Ezzel a barátommal nagyon közel esik egymáshoz a születésnapunk, és általában együtt szoktuk tartani. Ilyenkor mindig többen összeülünk valahol a cimborákkal, legurítunk pár italt, mi pedig megajándékozzuk egymást. Ez idén sem történt másképp, csakhogy a szurkolói bolt, ahol eddig vettem neki az ajándékokat, bezárt. Hirtelen nem is nagyon tudtam, hogy hová forduljak, mert a nyakamon volt a dátum, én pedig nem tudtam szabadságot kivenni azért, hogy a várost járva Barcelona ajándék után kutatva pazaroljam az időt. Az egyik kollégám lett a megmentőm, aki javasolta, hogy nézzek fel a jatekwebshop.eu oldalára, ahol csomó-csomó focis ajándékot is lehet rendelni, annak ellenére, hogy alapvetően játékokkal foglalkoznak. Ennek nagyon megörvendtem, és amikor hazaértem az első dolgaim egyike volt felnézni a webboltra, hátha van a kínálatukban olyan Barcelona ajándék, amit még nem vettem meg az évek során.

Nem kellett csalódnom, ugyanis több oldalon keresztül, közel 130-féle ajándék közül válogathattam, a bőség zavarában hirtelen azt se nagyon tudtam, hogy melyikek vannak eddig kilőve. Voltak ruhák, sálak, bögrék, és minden egyéb, amire egy keménymagos szurkoló vágyhat. Végül aztán csak meghoztam a döntésemet, és rendeltem a munkahelyemre egy barcelonás kulacsot, úgy tudom, olyanja még nem volt előtte. Nagy szerencsém volt, mert a kézbesítés simán ment, át tudtam venni, és még becsomagolni is maradt otthon két napom. A nagy eseménykor természetesen annak rendje és módja szerint átadtuk egymásnak a szokásos ajándékokat: nekem könyv, neki Barcelona ajándék. Külső szemlélő azt hihetné, hogy ez így elég unalmas, de nálunk valahogy ez alakult ki. Mindenki örül annak, amit kap, nincs szájhúzás, nincs felesleges kacat. Szépen, szokás szerint iddogáltunk, a barátom pedig megkérdezte, hogy honnan szereztem neki a kulacsot, mert ő ilyet még sosem látott. Nem vagyunk már gyerekek, minek titkolózzak, úgyis rájön előbb-utóbb, hogy mennyi volt, úgyhogy megadtam neki is a webshop címét. Azóta ő is a jatekwebshop.eu-ról szerzi be az újabb és újabb kiegészítőit, aminek mondjuk kevésbé örülök, mert nekem fogynak a lehetőségeim, de azért 130 évig csak nem fogunk élni, talán kitart a kínálat még egy darabig.