A műanyag ablakok már mindenben lekörözték a fa keretes ablakokat!

A műanyag ablakok egy ideje már teljesen más szinten vannak, mint a fa ablakok. Mindenki, aki egy biztonságos, jól szigetelő otthonban szeretne élni, ezeket az ablakokat választja.

Pár éve volt egy nagyobb felújítási hullám, akkor mindenki igyekezett lecserélni az ablakait. Voltak állami támogatások is ilyen céllal. Akik akkor nem éltek ezzel a lehetőséggel, vagy sajnálatosan nem nyerték el a pályázatot, mostanában kezdtek el ezzel komolyabban foglalkozni, legalábbis a környezetemben.

Egyre több ismerősöm van, aki megelégelte, hogy nem szigetel rendesen az ablaka és szeretne ezen változtatni. Egy teljes ablakcsere persze költséges lehet, de ahogyan itt, a muanyagablakom.hu-n is olvasni lehet, vannak költségcsökkentő praktikák.

A műanyag ablakoknak számos előnyük van. Nem csak esztétikai szempontból festenek jobban, mint egy majd’ száz éves, repedezett fa ablak, hanem a biztonságot tekintve is sokkal jobbak.

Egy jól záródó műanyag ablakot nehezebb feltörni, mint egy fa verziót, mert ezeknek az ablakoknak, ahogyan itt is írják, sokkal jobbak általában a záraik.

A jobb szigetelés a védjegye ezeknek az ablakoknak. A szerkezetüket tekintve eltérő modelleket is árulnak, vannak olyanok, amik 5, mások pedig 6 vagy akár 7 légüreggel is rendelkeznek. Ezek a légkamrák felelnek a jobb szigetelésért. ez pedig teljese egészében hiányzik a fa verziókból.

A jobb zajszigetelés is ennek köszönhető, ahogyan az is, hogy sokkal jobban megtartják a meleget is ezek az ablakok. Így, ha a fal maga nem szelel, akkor sokat lehet csökkenteni a fűtés számlán.

Lehet, hogy egy műanyag ablak sokba kerül, de garantáltan visszahozza az árát. Ez a plusz összeg a fűtés számlán mutatkozhat meg.

Persze az sem utolsó, hogy ezek az ablakok akár 20 évig is tökéletesen működhetnek, ezért nem kell őket olyan sűrűn javítani, nem kell festegetni. Miután megvettük ls beszereltettük őket, már semmi más tennivalónk nem lesz velük még hosszú éveken keresztül.