Lidl akciós újság online verziójával a családi bevásárlás is sokkal könnyebb

A családi bevásárlás nálunk egy olyan hagyományféleség. Vagy akár azt is mondhatnánk, hogy második generációs tradíció, hiszen annak idején, gyerekkoromban szintén volt egyfajta eseménye annak, amikor elmentünk elintézni a heti bevásárlást. Ez akár furcsának is hangozhat, és mielőtt bárki bármit is feltételezne, nem a szüleim rángattak magukkal, önszántamból mentem. Valamiért magával ragadott a nagy áruház forgataga, a sok ember, a morajlás, a színek, az illatok, az újdonságok. Olyan is volt, hogy lecsatlakoztam, és elmentem önállóan kalandozni, persze a megbeszélt időben és helyen újra találkoztam a szüleimmel, de akkor is volt a dologban valami varázslatos. Akkoriban még nem volt valami sok külföldi áruház idehaza, azóta igencsak megszaporodott a számuk. Már nekem is családom van, és a vásárlás szintén eseményszámba megy, még a lidl akciós újság is külön szerepet kap benne.

Régen, mikor még gyerek voltam, egy érdekes átmeneti időszak uralkodott éppen idehaza. Már kint voltunk az átkosból, de még nem kezdődött el a multinacionális cégek térhódítása, éppen ezért számított érdekességnek, amikor a sarki közért helyett egy nagy, modern hipermarketbe látogattunk el a családdal. Ott egy csomó olyasmit is lehetett látni, amiről azelőtt fogalmunk sem volt, sőt, sokáig még utána sem. Például egy csomó terméken még magyar leírás sem volt, mint most, hanem valamilyen idegen nyelven, ami alapján vagy lefordítottad, vagy kikövetkeztetted, hogy mit is tartasz a kezedben. A mai napig vannak olyan ízek, olyan illatok, olyan árucikkek, amiket akkoriban kóstoltam vagy láttam, de azóta sem futottam bele még hasonlóba sem.

Felnőtt fejjel teljesen máshogy érzékeli az ember a világot, amikor már tudja, hogy azoknak a dolgoknak, amiket a kosárba teszünk, bizony súlya van. Nem csak grammban, hanem átvitt értelemben pénzben kifejezhető is. Hiszen gyerekként csak annyit fogtam fel az egészből, hogy jövünk-megyünk a sorok között, anyám és apám pedig rakja be a dolgokat a bevásárló kocsiba. Még nem érthettem, hogy nekik mennyi munkájuk nyugszik abban, hogy ezt megtehetik, de annyi idősen ez még nem is volt a feladatom. Felcseperedvén viszont teljesen mást jelentett a vásárlás, és jelent ma is.

Önálló fiatalként szintén hajlamosak vagyunk gondtalannak lenni, hiszen a fizetést szinte csak magunkra kell költeni, már az olyannak, aki sokáig marad a szüleivel. Én nem ilyen voltam, még a 20. születésnapom előtt elköltöztem, és azóta is öngondoskodó vagyok. Nem volt alkalmam kiélvezni a gondtalan, otthon lakó huszonévesek életét, mert tanulni, utána pedig dolgozni kellett, és csak akkor volt kikapcsolódás, ha jutott rá idő és pénz. Az élet nem mindig olyan, mint egy hollywoodi filmben, ezt hamar meg kellett, hogy tapasztaljam. Ennek ellenére haladt tovább az élet, az akkor még barátnőmmel, mára már feleségemmel pedig szépen megtanultuk, hogy hogyan is kell okosan csinálni egy bevásárlást, amiben a lidl akciós újság és más egyéb szóróanyagok is gyakran nagy segítségünkre voltak.

Mivel akkoriban, arany ifjúként szintén két választási lehetőség volt, vagyis vagy elmentünk a közeli, igencsak korlátozott kínálatú közértbe, vagy erőt vettünk magunkon, és elmentünk a távolabbi Lidl-be, ahol viszont mindent megtalálhattunk, amire csak szükségünk volt. Ezt nem gyakran tettük meg, mivel a távolság is nagyobb volt, a választék miatt általában többet is költöttünk, viszont a volt a postaládánkban lidl akciós újság, akkor mindig nagy izgalommal néztük, hogy vajon most éppen mi az, ami nagyon jó, és kedvezményesen tudjuk megvenni. A napi fogyasztási cikkeken túl sok háztartási eszközt, sőt, még bútort is vettünk onnan, tehát nem mondhatja senki, hogy nem használtuk ki a közelségét.

lidl akciós újság

Azóta persze változott a világ, és vele együtt a mi helyzetünk is. Kiköltöztünk a városból, vidékre, ahol még a legkisebb távolság is minimum kétszer akkora, mint amennyit annak idején egy vásárlásért hajlandóak voltunk megtenni. Hozzá kellett szoknunk, hogy már nem jön házhoz a lidl akciós újság, hanem ahogy jövünk-megyünk, és kutyafuttában betérünk, azt vehetjük meg, ami éppen eszünkbe jut, nem tudtunk tervezni. Egészen addig a pillanatig, amíg egy munkatársam fel nem hívta a figyelmemet arra, hogy nem kell arra várni, hogy a sült galamb és a lidl akciós újság a számba repüljön, hiszen az interneten, online lapozgatható formában is megtalálhatom bárhol, bármikor!

Mondanom se kell, ez akkora lendületet adott, hogy csak na! Végre megint tudtunk tervezgetni, meg tudtuk nézni, hogy mi lesz az adott heti kínálat, mik azok az új tárgyak, berendezések, amiket esetleg érdemes beszerezni, mert jó minőségűek, viszont sokkal olcsóbbak, mintha máshol venném meg, arról nem is beszélve, hogy a lidl akciós újság a heti menü megtervezésében is rengeteget segít, és segített annak idején is. Ki tudjuk nézni így az online verzióból, hogy mik azok a friss és tartós élelmiszerek, amik kedvezményesek lesznek abban az időszakban, és így aszerint tudunk ételeket kitalálni, és megvenni hozzájuk az alapanyagot. Így ez egy lényegesen gazdaságosabb módszer, mint hogy minden nap valami kész kaját venni, aztán a tévé előtt betolni, és a kajakómától szenvedni. Így mi szabályozhatjuk, hogy most nehezebbet ennénk-e, vagy könnyedebbet.

Mióta megszületett a kisfiam, azóta javarészt egyedül járok vásárolni, mivel a feleségemnek folyamatosan ott kell lenni a baba mellett, amíg ilyen pici. Nem mondom, nem vagyunk túlféltőek, de azért meg szeretnénk várni az idejét, hogy kivihessük a külvilágba, pláne egy áruházba, ahol több ezren megfordulnak naponta. Rokonokhoz, barátokhoz persze már át mertük vinni, de egy szuper- vagy hipermarket azért még egy kicsit erős lenne neki is, nekünk is. Az se nagyon hiányzik, hogy a bevásárlás kellős közepén jöjjön rá, hogy éhes, netán becsinált, és akkor lehet vele keresni valami mellékes szobát, ahol el lehet hallgattatni. Persze, idővel ez is biztosan változni fog, mert egy önállóan ülni képes gyereket már oda lehet ültetni a bevásárlókocsiba, és legfeljebb le kell kicsit foglalni a figyelmét (erre is jó lehet a lidl akciós újság), addig viszont egyedüli örökösként viselhetem a terhet.

Nem baj, majd ha már elég nagy lesz a kis klambó, akkor biztosan ő is szívesen jön velünk ide-oda, hogy világot lásson, új színeket, formákat, ízeket tapasztaljon meg, rácsodálkozzon, hogy mekkora egy ilyen áruház és milyen sok ember fér el benne, és talán húszéves kora körül már ő is felfogja majd, hogy milyen értéke is van annak a pénznek, amit egy ilyen bevásárláskor otthagyunk. Az online lidl akciós újság bizonyára addigra már valamilyen szupermodern, valós időben a fejedben lapozható, esetleg hologramon megjelenő dolog lesz, mint ahogy a filmeken láthatjuk de az is elképzelhető, hogy csak a telefonok lesznek még vékonyabbak, még szebbek, és az interneten olvasható újságok maradnak a régiek. Úgy értem, az aktuálisak, de hasonló rendszerben. Elvégre ami tökéletes, azt minek piszkálni?