Nem is lehetne jobb hír annál, hogy találtam diákmunkát

A hírek és a hírműsorok óriási változásokon mentek keresztül az évek során. Nekem azóta nem volt kábeltévém, hogy elköltöztem otthonról, úgyhogy teljesen le vagyok döbbenve, akárhányszor apámnál járok. Az itt található hírműsorok ugyanis sokszor rettenetesen rossz minőségűek. Általában arra mennek rá, hogy valami szenzáció legyen és nem számít, hogy az esetleg nagyon komoly téma ízlésesen van-e tálalva.

Ezért a halálesetek után mindig van egy mosolygó kiskutya, aki éppen tegnap született. Én ezt tényleg nem tartom komoly televíziózásnak. Viszont megértem, hogy bizonyára az ilyen drámából lehet a legtöbbet keresni. Ettől függetlenül, szerintem a híreknek sosem a nézettség kéne, hogy a funkciójuk legyen. De sajnos a mai világban már az egyszerű és pontos tájékoztatás kezd egyre inkább a háttérbe szorulni.

Különösen így van ez, ha az ember állást akart találni. Arról pedig ne is beszéljünk, ha emellett még diákok is vagyunk. Szerencsére azonban van még néhány hely, ahol segíteni akarnak nekünk és nem csak egyszerűen pénzszerzés céljából felhasználni minket. Ezek közé tartozott a https://topiwork.hu oldala is. Diákmunka kapcsán kerestem fel őket és az első helyen adta ki az oldalukat a kereső. Nincs is jobb első benyomás ennél, mivel ebből is látszik, hogy érvényesülni tudnak az üzleti világban.

A https://topiwork.hu azonban ennél sokkal többet ajánlott nekünk. Ez már akkor egyértelmű volt, mikor először megláttam azt, hogy miként néz ki az oldaluk. Számomra nagyon fontos az, hogy egy oldal intuitív módon legyen kialakítva. Azt értem ezalatt, hogy nem örülök, ha rögtön reklámokkal és idegesítő, felugró ablakokkal fogadnak engem. A https://topiwork.hu pedig egyik ilyen olcsó módszerrel sem élt, hanem helyette rögtön rá is tért a lényegre.

Lényeg alatt pedig egy keresőt értek, ahova be tudtam írni a munkakeresési igényeim főbb paramétereit. Ezek között szerepelt a munkakör megnevezése és az, hogy milyen városban szeretném vállalni a munkát. Ezzel rengeteg időt tudnak spórolni nekünk, amelyet arra tudunk fordítani, hogy hamar megtaláljuk az álom diákmunkánkat.

Én azonban nem érkeztem az oldalra konkrét ötlettel. Ezért nagyon örültem, hogy rám is gondolt a https://topiwork.hu csapata és biztosítottak pár általánosabb kategóriát, mint a gazdasági és műszaki munkák. Az utóbbit választottam ezek közül, mivel erre van több képesítésem. A kategórián belül több állás is elérhető volt, amik közül pár eszembe sem jutott volna.

Az állások megnevezése azonban sokszor nem mond el túl sokat arról, hogy konkrétan milyen munkát fogunk végezni. A https://topiwork.hu azonban nem akar a sötétben tartani minket, úgyhogy minden egyes munkához tartozik egy tömör leírás is. Ez a leírás mindig pontos és nem húzza túl sokáig az időnket. Nem szeretek az ilyeneknél elveszni a részletekben és a https://topiwork.hu oldalánál szinte mindig megértettem pár perc alatt, hogy miről is lesz szó.

Jelentkeztem is pár állásra, amik megfelelőnek tűntek és ekkor következett a főpróba. Szerencsére azonban ezt is könnyedén kiállta a https://topiwork.hu oldala, mivel pár napon belül már fel is kerestek. Nemsokára pedig már állásom is volt, ami egy olyan stabilitást hozott az életembe a tanulás mellé, amit korábban el sem tudtam képzelni. Ha te is szeretnél egy plusz lépést tenni a felnőtt élet felé, akkor nézz fel a https://topiwork.hu oldalára és keress magadnak egy szuper állást.