Bajbajutott túrázók – Miért vegyél a diszkontdepón felszerelést?

A múlt héten olvastuk a hírekben, hogy egy túrázó fent ragadt a Börzsönyben törött lábbal és lemerült telefonnal. Mivel mi is ott túráztunk két nap eltéréssel, szöget ütött a fejünkbe, hogy beszerezzünk néhány biztonsági cuccot. A diszkontdepó webshopjában minden extra felszerelést megtaláltunk, amire vágytunk a biztonságosabb túrázáshoz.

Mit vegyünk a diszkontdepó webshopban, ami jó, ha van, de nem kell egy vagyont rákölteni túraboltban?

Ezek apróbb cuccok, amik jól jöhetnek, de nem akarjuk, hogy a gatyánk is rámenjen egy túraboltban. Megbízható minőségűek, és viszonylag hamar ki is szállítják, így a hétvégi túrát már lehet extra felszerelten kezdeni. Nekünk az első dolog a napelemes powerbank volt, mivel az nagyon ciki, ha kéne a telefon, de lemerült. Legyen szó arról, hogy eltévedtél és nem elég a térkép vagy segítségre van szükséged.

diszkontdepó
nem kell mindent a túraboltban megvenni, rendelj az diszkontdepótról olcsóbban

Ezért a diszkontdepó webshopban ki is néztünk egy napelemeset, ami így könnyen töltődhet a táskára akasztva. Az alakja alapból úgy van kialakítva, hogy könnyen fel tudd szerelni a tatyó hátuljára, ahol bőven éri majd napsugár. Van egy nagy erejű beépített LED fényszóró is benne, így, ha este botorkálsz lefele a hegyről, akkor ezzel tuti látni fogod a laza köveket és sárfoltokat. Gondolva a kevésbé napos túrákra cseppálló a kialakítása, de hanyatt esel sincs gáz, mert ütésálló. Nagy teljesítményű aksija van, így többször is fel lehet tölteni vele a telefonokat.

Mi más kellhet még?

A fejlámpa szintén hasznos tud lenni, hogyha nincs már szabad kezed tartani a Led fényes töltőd, mert éppen sátrat állítasz. Éppen ezért rendeltünk kettő akkus led fejlámpát a diszkontdepóból. A fejlámpa 5 wattos teljesítményű, és állítható a dőlésszöge. Max 200 méterre világít el, de az általában elég is szokott lenni az orra bukás ellen vagy a sátorállításhoz, kemping főzéshez stb. Három fénymód van, magas, közepes fényerő és villogás, valamint fókuszálható a fénye és lehet tölteni, amihez kapunk a csomagban kábelt. Darabja háromezer forint, ami nagyon baráti.

Triviálisnak tűnhet, de a karabinerből semennyi sem elég. Kezdve ott, hogyha mobilzuhannyal fürdötök, akkor azt kapából azzal fogod felszerelni, nem is beszélve a ruhaszárításról, a sátor tartozékok sufnituning pótlásáról és a táskára felszerelhető dolgok garmadájáról. Ehhez biza mind kell karabiner. A multifunkcionális karabinere általában sokba kerülnek, mivel a túraboltokban a profi mászókra tervezik, de ha csak túrázni szeretnél, akkor jók a mezeiek is. A diszkontdepóban a multifunkcionális karabiner már kétezer forintért elérhető. Ötféleképpen tudod használni: kulcstartónak, csavarkulcsnak, csavarhúzónak, és üvegnyitónak. Ezek jól tudnak jönni, mikor a kempingben jössz rá, hogy az esti borocskátokhoz nem hoztatok dugóhúzót vagy ha a biciklitúra közepén eszmélsz, hogy zéró szerszám van nálad. Ezt csak felcsattintod a gatyádra vagy az övedre, táskádra és nálad is van egy mini szerszámláda.

Szóval nem árt egy-két extra cucc, ha sokat túráztok, de nem kell mindent túra márkaboltban megvenni kismillióért. A diszkontdepó webshop tök jó lehetőség ezeknek a beszerzésére.