A fogínyvérzést nem szabad félvállról venni

Fontos számomra az egészséges életmód, ezért ha tehetem, reggelente futok. Az egyik barátnőm, Renáta, néhány hete csatlakozott hozzám, így már ketten járunk szaladni. Közben folyamatosan csacsogunk, megtárgyaljuk a magánéletünket, valamint minden számunkra fontos témát átrágunk.

A barátnőm a tegnap reggeli futás közben elég szomorkás volt. Elkeseredetten mesélte, hogy a párjánál fogínysorvadást állapítottak meg. Nem sokat tudtam erről a fogbetegségről, de Reni elmondása szerint ez mindenképp fogvesztéssel jár: a fogínyek szépen lassan elsorvadnak, a fogak meglazulnak, aztán pedig kiesnek. A barátjának egyáltalán nem fájtak a fogai, csak nagyon gyakran vérzett a fogínye. Ettől a hírtől nagyon megrémültem.

fogínyvérzés

Számomra mindig is nagyon fontos volt, hogy a fogaim ápoltak, fehérek és egészségesek legyenek. Emiatt régen elég sokat jártam fogorvoshoz, azonban amióta befejeztem az iskolát és elkezdtem dolgozni, erre már nem szánok időt. Reggelente többször előfordul, hogy vérzik a fogínyem, azonban ennek nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget, egészen eddig. Reni barátjának a sztorija ráébresztett, hogy a fogínyvérzés akár komoly fogbetegségnek is lehet az egyik jele.

A futás után egyből elkezdtem fogorvost keresni az interneten. Meggyőződésem, hogy érdemes szánni rá pénzt és magán fogorvoshoz fordulni, mivel ha mi magunk választjuk ki az orvosunkat, akkor nem lesz majd ott az a bizonytalanság, hogy vajon elég jó szakember-e az illető.

Nem kellett sokat keresgélnem, hamar találtam egy nekem tetsző fogorvost. Már péntekre kaptam is időpontot. Nagyon remélem, hogy nálam nem állapítanak majd meg semmi komolyabb problémát, és a fogínyvérzésemet sikerül megszüntetni.