Egy rágóka mind fölött. Egy rágóka fájdalmat űz. Egy mosolyt hoz

Kicsit bulvárosra sikeredett ennek a posztomnak a címe. Éppen úgy, mint az életünk. Sokszor azt érezzük, hogy a Blikkben lenne a helye a történetünknek. No persze nem a címlapon. Hanem az utolsó oldalon, a “futottak még” hírek között.

Pedig amiről most szeretnék mesélni Neked, annak nem egy bulvármagazin lapjain van a helye. Hanem a kisgyermeked szájában. Feltéve, hogy a kicsi életkora 3 hónap és 3 év között van. Kicsit rébuszos mindez? Nekem is az volt. A 6-os villamoson utaztam és éppen az aktuális sporthíreket olvastam a telefonomon. A velem szemben lévő ülésen egy kisbaba utazott hordozóban. És a kezében, pontosabban a szájában egy furi kis kopasz majom volt. Akit hatalmas élvezettel rágcsált.

Erősen introvertált vagyok, de muszáj volt megkérdeznem a kicsi édesanyját, hogy pontosan mi is van a gyermeke kezében. A hölgy egy kedves mosoly kíséretében kimondta a varázsszót: rágómaki. Amikor látta az értetlen arcomat, akkor üzemmódot váltott és lelkesen elmagyarázta, hogy az Imagine Baby weboldalán találta meg ezt a rágóka figurát. Próbaképpen vett egyet a babának, akinek azóta ki sem esik a kezéből a kismajom. Korábban sokat nyűgösködött a fogzás miatt, de a kék figura érkezése óta ezek a problémák varázsütésre teljesen megszűntek.

Talán neked is feltűnt, hogy a fenti történetben a “varázs” kifejezés több alkalommal is megjelenik. Nem véletlenül. A feleségemmel ekkor már hetek óta harcoltunk a fogmanókkal. Egyelőre vesztésre álltunk. Ugyanis a 8 hónapos kislányunk, Nelli szinte folyamatosan a fogai növekedésétől és az ínye fájdalmától szenvedett. Éppen előző nap panaszkodtam a nejemnek, hogy itt csak a csoda segíthet. Vagy egy varázslat. És erre másnap a villamoson feltűnt ez a kis kék majom. Hiszek abban, hogy semmi sem történik velünk véletlenül.

Amint hazaértem, magam mellé ültettem a nejemet és beírtuk a böngészőbe az Imagine Baby webshopjának a címét. Azonnal láttuk, hogy itt humor, könnyedség, figyelmesség és stílus van. Kiválasztottuk a “Minden ami maki” menüpontot majd a “Rágómaki” almenüpontot. És viszont láttam a villamosról már jól ismert kék kismajmot. Aki rám kacsintott a weblapról. A nejem szerint ez nem így történt, de én biztos vagyok benne, hogy téved.

Természetesen mindent tudni akartunk rágómakiról. És az Imagine Baby informatív, jól áttekinthető weboldalán minden információt meg is találtunk:

  • a kismajom fején lévő kis dudorok rágcsálása nagyon finoman, de hatékonyan masszírozza a baba ínyét, ezzel pedig messzire űzi az íny alatt éppen kibújni szándékozó fogacskák által okozott fájdalmat,
  • nagyszerűen alkalmas arra, hogy segítségével célba juttassuk a fájdalomcsillapító géleket. Ezeket egyszerűen csak rá kell kenni a kismajom kopasz fejére és a baba kezébe kell adni. A rágcsálás során a készítmény eljut az ínybe és itt tudja kifejteni a jótékony hatását,
  • a műanyag figura maximálisan biztonságos. FDA és CE tanúsítványa van, viszont BPA egyáltalán nincsen benne.

Egymásra néztük a nejemmel és azonnal tudtuk: ki kell próbálnunk, hátha Nellinek is enyhíti a mostani fájdalmait. Megrendeltünk 1 darabot, online kifizettük és nagyon vártuk a futárt. 2 nappal később Nelli kezében volt a rágómaki. Először csak nézegette, forgatta. Majd az ősi ösztöntől vezérelve a szájába vette. És vacsoráig ki sem vette onnan. Bőszen rágcsálta a kismajom fejét. És mintha teljesen elfeledkezett volna arról, hogy neki most sírdogálnia kellene a fájós ínye miatt.

Szóval teljes siker volt nálunk a rágóka bemutatkozása. Ezt követően természetesen alaposan áttanulmányoztuk az Imagine Baby weboldalán lévő többi terméket is. Elámultunk a Rágózoo állatkert teljes állatseregletén. Jókat derültünk a humoros nevek és a hozzájuk kapcsolódó vidám állatfigurák láttán.

A webshopban lévő fürdőjátékok is felkeltették a figyelmünket. Nellivel nagy csata minden egyes fürdés. Rendeltünk egy púderrózsaszín makihajót és egy vízicsúszdával kombinált fürdőjátékot. És a következő fürdetés során Nelli kacagásától volt hangos a fürdőszobánk.

Talán felismerted, hogy ennek a posztnak a címében a Gyűrűk ura című filmben lévő gyűrűbe vésett szöveget költöttem át. Nem véletlenül. Ugyanis az Imagine Baby termékei éppen olyan nagy hatással voltak Nelli ill. a mi életünkre, mint amekkora hatást gyakorolt a filmbéli gyűrű a szereplőkre.

Természetesen szerettük volna a kis kék rágómakit a barátainkkal is megismertetni. A legjobb barátomnak most született meg a kisfia. Ajándékba egy Imagine Baby vásárlási utalványt kapott tőlünk. Nagyon kíváncsi leszek, hogy mit választanak, biztos vagyok benne, hogy a Rágózoo állatkert Rágoszlánja vagy Rágóröfije lesz a befutó.