Kinek mit jelent a kikapcsolódás?

Inkább híreket olvasol szívesen, sportot nézel vagy kulturális programot keresel? Esetleg – bár te sem szívesen vallod be – a híreken belül szívesen vetődsz a bulvár világa felé? Szerintem akármi is kapcsol ki, ne bánd – a lényeg, hogy mindannyiunknak szüksége van olyan időre, amikor nyugalomban egymagunk töltődni tudunk. Nem is tudom, létezik-e olyan, hogy valaki unatkozzon, ha vannak hobbijai, ki tudja engedni a gőzt, és szeretné a minőségi kikapcsolódást, pihenést megengedni magának. Én legalábbis biztosan nem szoktam unatkozni, sőt, inkább azt érzem, hogy szívem szerint ennél is sokkal több dolgot csinálnék, belevágnék új hobbikba is – de minek, ha a jelenlegiekre sem jut elegendő időm?! De ez csak a nyárig lesz így, legalábbis remélem, ugyanis kifut egy-két projektem, ami most sok időt vesz el, és sokkal jobban fogok tudni majd a magánéletemre koncentrálni. Szerintem mindennek megvan a maga ideje – az elmúlt 7-8 éves őrületes tempóban telt, tanulás, munka, kapcsolatépítés, és viszonylag kevés szórakozás. De ha ezzel biztosítani tudok magamnak egy nyugodt, eredményekben gazdag jövőt, akkor már megérte. Én a kultúra mellett köteleztem el magamat, hiszek abban, hogy a hagyományaink, a hazai és a nemzetközi művészek és a kulturális örökségünk ismerete, gondozása mind-mind olyan dolog, ami segíti a személyes boldogulásunkat, önismeretünket és kiteljesedésünket is. Szeretnék hinni abban, hogy ezt a hozzáállást és az értékek ismeretét nem csak a gyermekeimnek fogom tudni átadni majd egy szép napon, hanem a szakmámon belül is minél inkább ki tudom majd bontakoztatni. Bár korábban voltak kétségeim afelől, hogy van-e bennem elég elhivatottság és affinitás, mára – a pozitív tapasztalataimnak és a visszajelzéseknek is hála – tudom, hogy igen. Akármilyen hírt is olvasok a nagyvilágból, én már attól boldog vagyok, ha mikroközösségekben tudok jó irányba változtatni, képes vagyok valamiféle segítséget nyújtani, színt vinni a hétköznapokba – nem lehet elmerülni a világ szörnyűségeiben, mert az csak leblokkol, és elhiteti, hogy úgysem lehet semmin és senkin segíteni.

Én azonban szeretnék segíteni, mindig: például ezzel a blogbejegyzéssel is, ahogy egyik “felfedezésemet” osztanám meg veletek. Nagyon bízom abban, hogy sokatok számára hasznosnak bizonyul majd! Most a vendéglátás vizeire fogunk evezni ebben a néhány bekezdésben, mégpedig a Hunnia-Kristály Kft. “segítségével”. Ők egy majdnem harminc éve, pontosan 1994 óta működő vállalkozás, akik vendéglátással foglalkozó egységek ellátására szakosodtak. Náluk minden megtalálható, amire a különböző profilú vendéglátóipari egységeknek szükségük lehet. Igazán széles a különböző ügyfelek palettája, akiket ki tudnak szolgálni kiváló minőségű és árú termékeikkel: nem csak éttermeket és menzákat, hanem fagylaltozókat és cukrászdákat, valamint pékségeket is ellátnak. Az éttermeken belül is kifejezetten nagy a változatosság: akár fine dining jellegű étteremről is beszélhetünk, de ugyanúgy megtalálják a nekik megfelelő termékeket a fast food-dal, illetve street food-dal foglalkozó helyek is, csakúgy, mint a pizzériák, a bisztrókonyhát üzemeltetők, vagy a szállodai reggeliztetők. A menzák, közétkeztetési feladatot betöltő egységek ellátása is ugyanolyan fontos számukra, mint a legmenőbb koktélbároké. Így a rozsdamentes serpenyőn át egészen a cukrászati eszközig egészen kiváló és színes a kínálatuk annak érdekében, hogy minden igényt ki tudjanak elégíteni.

Az online áruház sok szempontból lehet praktikus: a termékkínálat felfedezése rendkívül kényelmes, időponttól és helytől függetlenül bárki elérheti, ráadásul házhoz / telephelyre érkezik a csomag, ami nagyon leegyszerűsíti a beszerzési folyamatokat. Sőt, 25 kg súlyhatáros megrendelésig még Foxpost automatába is kérhető a csomag. Ebbe mondjuk néhány rozsdamentes serpenyő és konyhai eszköz pont belefér, de ha egy étterem vagy menza teljes tányérkészletét kell éppen beszereznünk, akkor maradjunk inkább az Express One futárszolgálatánál (de könnyebb csomag esetén náluk is lehetőség van automatázásra, egészen pontosan 20 kg-ig).

Milyen érdekességet tartogat még az oldal? Bizony nem csak a sokat emlegetett rozsdamentes serpenyőt, hanem még számos dolgot – igyekszem minél többet megosztani ezek közül.

Bízom abban, hogy valamelyest sikerült bemutatnom ezt a majdnem harminc éve sikeresen működő vállalkozást – engem kifejezetten lenyűgöz a munkásságuk, nagyon örülök, hogy felfedeztem őket. Ezért szerettem volna róluk írni itt a blogon is: érdekelnek az olyan vállalkozások, amiknél nagyon erős az elhivatottság és a szakmaiság. Itt pedig úgy gondoltam, még hasznára is válhat néhány olvasómnak ez a sok információ: ha akad a blog látogatói között olyan, aki a vendéglátás területén dolgozik, akkor bizonyára örülhet az ajánlásomnak és a rögtönzött, rövidre vágott bemutatómnak. Szerintem nagyon szuper, hogy manapság már ennyi termék kapható egy helyen, nem kell mindent külön-külön beszerezni, és ráadásul nagyon jó áron házhoz is szállítják… Biztos vagyok benne, hogy sokaknak tetszeni fognak az ajánlatok. Az mindenképpen meggyőző, hogy neves márkákkal dolgoznak együtt: olyan cégek termékeit forgalmazzák, akik nagyon ügyelnek a minőségre és a tartósságra – mindezt a strapabíró alapanyagok, a körültekintő kivitelezés és a design biztosítja.

Aki mégsem az online rendelést preferálja, vagy személyesen is szeretné megtekinteni a termékeket, annak kis országunkon belül két helyszínen, két városban is lehetősége nyílik erre: Budapesten és Debrecenben is szeretettel várják az ügyfeleket, mégpedig 8 és 16 óra között.

Biztos vagyok benne, hogy a weboldalon található hasznos linkek sokak számára lehetnek érdekesek. De mire is gondolok pontosan? Az oldal alján, az Érdekességek, hírek menüpontban több izgalmas link is felsorakozik. Ezek közül például a Vendéglátós szlengszótár mindenképpen átolvasásra ajánlott. Korábban ismeretlen kifejezések sorával találkozhatnak még a gyakran étterembe járók is, ráadásul a bonyolultabb és / vagy idegen eredetű szavak után a kiejtés is szerepel. Egyik örök “kedvencem”, amit szerintem az emberek többsége rosszul ejt ki, nem más, mint a Worchester szósz. Nos itt tökéletesen, “vuszterként” szerepel, és még azt is leírják néhány szóban, mi található ebben a különleges, de mára kifejezetten népszerűvé vált mártásban. A vendéglátós szleng szótár mellett – vagyis egészen pontosan alatt – az étlap szótár található meg, ahol főként az elkészítések módját ismerteti meg velünk az oldal – mit jelent például a budapesti, a kassai, vagy a hentesné “módra”. Ezek mind nagyon hasznosak lesznek számunkra, ha legközelebb az étlapot bújjuk, és még villoghatunk is az új ismereteinkkel egy-egy vacsorán! A bár szakszótárat muszáj kiemelnem a sorból, mert számomra itt volt a legtöbb új információ, és itt nem csak listát, de pár kifejtős segítséget, érdekességet is kapunk. Ha jól emlékszem, az összes tájékoztató közül a gasztronómiai enciklopédia a leghosszabb olvasmány a sorban, és egyben a kedvencem.

Összességében tehát nagyszerű lehetőségnek tartom azt, hogy a vendéglátóipari ellátó az online térben is elérhető, és a vállalkozások, cégek megrendelhetik tőlük azt, ami éppen hiányzik a készletükből. Akár egy rozsdamentes serpenyőt, ha éppen arra van szükség…