Webshoppal leptem meg a páromat

Van, aki vesz néhány ruhát a feleségének, és van, aki megvesz egy egész áruházat! Én már elmondhatom magamról, hogy a második kategóriába tartozom. Segítettem a barátnőmnek, hogy megnyithassa a saját webshopját.

Már nagyon régóta foglalkozik használt ruhák adás-vételével. Szereti járni a turkálókat vagy böngészni az apróhirdetéses oldalakat, hogy vadásszon az olcsó, de nagyon értékálló darabokat. Ezeket aztán ha kell megjavítja, ha kell feldobja egy kis átalakítással, aztán pedig továbbadja őket.

Egy ideje kitaláltuk, hogy erre egy egyéni vállalkozást is építünk. Miért ne csinálhatná teljesen hivatalosan a munkája mellett, ha már ennyire lelkes?

Eddig a Facebook-on és néhány apróhirdetéses oldalon mutatta meg a munkáit, de úgy gondoltam, hogy most már megérdemel egy kicsit többet is. Felvettem a kapcsolatot egy informatikus ismerőssel és a születésnapjára megajándékoztuk az első saját webshopjával.

A technikai megvalósítást az ismerősöm vállalta, nekem csak a grafika elkészítése és a tárhely lefoglalása maradt. Szerencsére a webes dolgokról már sokat tanultam, így szép felületet készíteni nem volt probléma, annál nehezebb volt kivitelezni a tárhelyfoglalást. Végül innen választottam:

SSD tárhely bérlés, tárhelycsomagok – RackForest

Ennél a szolgáltatónál minden szépen le van írva, amit a tárhelybérlésről tudni kell. Ezek az SSD tárhelyek azért nagyon előnyösek, mert gyorsan betöltődnek róla a tartalmak, ez pedig számunkra nagyon lényeges, mert a ruhák miatt a feleségem nagyon sok képpel dolgozik. Az úgynevezett kosárfolyamat is elég bonyolult, mert aki több kiegészítőt is választ, annak sokszor rengeteg paramétert meg kell adnia. Úgyhogy egyáltalán nem mindegy, hogy századok, vagy másodpercek alatt töltődik-e be az oldal.

Ami még nagyon tetszik, hogy az SSD tárhelyszolgáltatás védi a környezetet is: a modern eszközök energiafelhasználása sokkal kisebb, mint az elavult technológiáké. A páromnak pedig nagyon fontos, hogy a lehető legzöldebb megoldásokat találja meg.

A mostani tárhelyünkhöz korlátlan domaint (weboldalnevet) lehet csatolni, tehát ha később úgy gondolnánk, hogy szeretnénk még honlapot készíteni, akkor nyugodtan hozzátehetek még néhányat a meglévő csomaghoz. Sok erőforrást még a mostani blogom sem használ, úgyhogy ilyen egyszerűbb dolgokra még biztosan elég lesz az, ami a rendelkezésünkre áll.

Korlátlan mennyiségű e-mail címet lehet foglalni, úgyhogy még arra is nagyon jó lehetőségek kínálkoznak, hogy a levelezésünket egy kicsit stílusosabban bonyolítsuk.

Ha már megvan, én a családi videóinkat, fotóinkat is a saját tárhelyemről szoktam megosztani a többiekkel. Ez nagyon megnyugtató nekem, mert ezeket nem kell egy nyilvános videómegosztóra feltölteni. Hiába lehet egy videót privát módban megosztani a neten, végül ki tudja, mit történik velem. A saját dolgaim egy kicsit nagyobb bizalmat ébresztenek bennem.

Szerencsére a választott tárhelyünkön nagyon sokat tettek a vírus- és támadásvédelemért. Van rajta olyan szoftver, amelyik a nem webes támadások ellen is véd, egy másik rendszer pedig kiküszöböli a tartalomkezelő rendszerek legnagyobb gyengeségeit. Így aztán annyira nem félek attól, hogy az én apró kis rendszerből adatokat lop valaki.

A párom szerencsére nagy örömmel fogadta az ötletet és gőzerővel dolgozik a fotózáson, azon, hogy minél több tartalmat tudjon a jelképes “nyitásra” feltölteni.

Remélem, hamarosan láthatom a munkája eredményét, méghozzá sok sok vásárló formájában. Nagyon örülök, hogy rátalált erre a hobbira és olyasmivel tud egy kis mellékes keresetre szert tenni, amit egyébként szeret. Remélem, bejön az ötlet és egyszer talán otthagyhatja a mostani, nem túl igazi munkahelyét is.

Addig is, én támogatni fogom mindenben! Hiszen egy egész webáruházat vásároltam neki!