Laptop szerviz árak

A mai világban, ahol mindenki ki akar csalni mindenkiből mindent, nagy szónak számít, ha megfizethető áron találunk megbízható szolgáltatásokat és termékeket. És mivel már szinte mindannyiunknak van laptopja, vagy esetleg számítógépe, azért gondoltam, hogy írok egy pár szót arról, hogy hova érdemes menni, hogy milyenek a laptop szerviz árak.

Példának a PCMENTOR céget választottam, akik akárcsak minden mást, az áraikat is pontosan feltüntetik a laptop szerviz árakat. Persze nem csak úgy üresbe beszélek, természetesen olyan szervizt választottam, amit van szerencsém ismerni is személyesen. Úgy gondolom, hogy hitelesebb így beszélni róluk. Na de térjünk vissza az árakra. Alapból három kategóriára vannak szedve az árak: laptop javítás, számítógép javítás és egyéb szolgáltatások. Az utóbbiba olyan dolgok tartoznak, mint a adatmásolás, adatmentés, sürgősségi díj, szakvélemény, BIOS frissítse, szállítása díj stb. Az előző kettőt gondolom nem kell elmagyaráznom, hogy mit jelent. De ha hiszitek, ha nem, nem csak általánosságban vannak feltüntetve, hogy körülbelül mennyibe kerülhet egy laptop vagy számítógép szervizelése, hanem itt is bőven le van osztva különböző kategóriákra, tehát tudhatod, amikor oda mész, hogy amit kérsz, mennyibe is fog kerülni. Ilyen különböző munkák a Windows telepítés, laptop karbantartása / felújítása, tisztítása, ventilátor karbantartása, billentyűzet javítása, zsanér javítása, tápcsatlakozó javítása, akkumulátor javítása stb. És akkor még egy ugyanilyen lista a számítógépeket esetében, de ezzel senkit nem szeretnék terhelni. Ha érdekel titeket, úgyis meg tudjátok nézni. Én amit inkább figyelembe ajánlanék a PCMENTOR oldalán az nem más, mint a különböző szolgáltatások leírása. Ha a Szolgáltatások menüpont alatt kiválasztjuk a Laptop javítás / szerviz alpontot, akkor egy hasonló felsorolást találunk, mint az előbbi, az árakkal. Ha itt rákattintunk az adott problémára, amivel a laptopunk szenved, akkor első körben megtudhatjuk, hogy mi okozat ilyen problémát. Utána pedig néhány lépésben fel van tüntetve, hogy hogyan fogják megjavítani a laptopomat, pontosan mi fog történni vele. Szerintem ez az őszinte és egyenes kommunikáció nagyon szép példája. De ha végig néz az ember a weboldalukon, mindenhol ezt képviselik. Láttál már olyan oldalt, ahol az Elérhetőségek menüpontban nem csak egy cím van meg telefonszám és e-mail cím, esetleg még egy térkép, hanem bő leírások arról, hogy melyik üzletüket milyen irányból hogyan lehet megközelíteni, hányas számú tömegközlekedési eszközökkel lehet oda jutni és még egy-egy táblázatot is lehet tanulmányozni, ami arról szól, hogy mikor van a legnagyobb várakozási idő és mikor a legkisebb a szervizben. Ez nagyon hasznos, mert úgy tudod időzíteni a látogatásodat, hogy ne kelljen várj senkire, egyből sorra kerülhess.

Hadd meséljek arról, hogy még milyen szolgáltatásaik vannak! Be lehet vinni hozzájuk az elektronikai hulladékot. Természetesen nem mindenfélét, például nem fogadnak el porszívót, mosogatógépet és hűtőszekrényt, de monitort, kábeleket, akár nyomtatót vagy fejhallgatót simán be lehet vinni hozzájuk. Ez szerintem egy fontos információ, mert a legtöbb ember nem tudja, hogy mit kezdjen a már nem működő egerével vagy billentyűzetével. Ráadásul nem minden szerviz foglalkozik ilyesmivel, szóval véssétek jól az eszetekbe a PCMENTOR-t. Már csak azért is, mert a régi laptopjaitokat akár vissza is vásárolják. Erre is van egy nagyon szép táblázatuk, amiből látni lehet, hogy évszám és processzor alapján körülbelül mennyit tudnak adni egy laptopért. Ha 2009-nél nem régebbi a laptopod és épp újat készülsz venni, akkor érdemes bevinni. Kell nekik pár nap, amíg átnézik pontosan, hogy kívül és belül milyen állapotban van és utána meg mondják, hogy mennyi pénzt tudnak visszaadni, vagy levonni a vásárlásodból. Merthogy, és itt jön egy újabb fontos tudnivaló: náluk lehet vásárolni új és használt laptopokat és számítógépeket. Mindkettőnek meg van az előnye. Használt laptopot azért jó tőlük vásárolni és nem a gazdájától, mert ők átnézik a laptopot és csak olyan esetben árusítják, ha megfelelően működik. Tehát nem áll fen a veszélye annak, hogy valami rossz, használhatatlan dologba fektetünk vele. Valamint vállalnak érte egy év garanciát, amit az előző gazda szintén nem tud bevállalni. Ez szerintem remek lehetőség, ha jó minőségű gépeket szeretnék olcsón. Mert jó tudni, hogy ugyanolyan tudású gépek, mint amiket használtan árulnak, új korukban sokkal drágábbak, van akik számára teljesen megfizethetetlenek. De ha nem az, akkor is érdemes innen vásárolni és nem webshopokról. Ha egyszerű haladóról beszélünk, mint amilyen én is vagyok, egyszerűen nincs ahonnan igazán értsünk a számítógépekhez, és így nem tudunk pontosan olyat kiválasztani, ami megfelel nekünk. Nincs is ahonnan tudjuk, hogy milyenre van szükségünk. De a PCMENTOR-nál egyébként ebben is segítenek. Van egy kérdőív, amit ki kell tölteni a weboldalukon, a Szolgáltatások, Új laptop értékesítése menüpont alatt. Ebben a kérdőívben mindenféle kérdés van arról, hogy mire szeretnék használni a laptopunkat és hol, milyen körülmények között. Ez alapján a szervizesek pontosan meg tudják állapítani, hogy milyen laptopra van szükségünk és úgy ajánlani nekünk. Az ő rendszerük azért tágabb, mint egy webshopé, mert általában egy webshopnak vannak előre megvásárolt, a raktárban lévő gépei és csak azokat tüntetni fel a shopban, tehát szűkebb a kínálat, mint amit a PCMENTOR néz, aki a teljes piaci kínálatot figyeli és onnan választ az érdeklődőnek laptopot. És természetesen erre is adnak két vagy három év garanciát, a gyártótól függően.

Szóval ezt érdemes tudni laptop szerviz ügyben. Következőkor lehet, hogy a telefonokról mesélek, még meglátom, hogy mik lesznek addig a friss hírek és témák a közbeszédben. írjatok meg a véleményeteket és tapasztalataitokat.