Egy sítáboros ismerősöm ajánlotta a legjobb vízszerelő céget

Én mindig is nagy sportrajongó voltam, és hála Istennek ez az egészségemen is meglátszik. A munkahelyemen azonban például sokan vannak, akik szinte semmit se sportolnak, de még csak nem is sétálnak. Rajtuk szerintem nagyon látszik a testmozgás hiánya, azt hiszem, tényleg nem véletlen, hogy mind a nyomtatott, mind az online médiumok, ha egészségről van szó, mindig hangsúlyozzák a testedzés fontosságát.

Szerencsére tehát nekem a mozgásban nem volt hiányom sosem. Gyerekkoromban balettoztam és pingpongoztam, kamaszként aerobikoztam, fiatal felnőttként pedig a jóga és a síelés lettek a kedvenceim. Sokszor azonban egyszerűen csak újságot olvasgatva találok valami jó sportprogramot, például evezőtúrát, s néha ilyen, számomra egészen ismeretlen sportágakat is kipróbálok.

Több új barátra is szert tettem így, és a lelki megpróbáltatásokat, a stresszt is jobban bírom, mint az egyáltalán nem, vagy keveset sportoló társaim.

Ugyanakkor nem gondoltam volna, hogy a sport révén szerzett ismerőseim ezer más dologban is segítségemre lesznek. Hajni például, akivel jógázni járok, nagyon jó fodrászt ajánlott, Gábor pedig, akivel közösen szoktunk sítáborba menni már évek óta, vízszerelőt.

Gábor ajánlása egyébként már nagyon jól jött, mert már évek óta cseréltetni szerettem volna a bojlerem, a kádamat, a mosdókagylót és a WC-t.

Tehát egy nagy fürdőszoba felújítást tervezgettem már jó ideje, de nem találtam meg azt a szolgáltatót eddig, akiben igazán bíztam volna. Azonban a Gábor által ajánlott vízszerelés net weboldala azonnal meggyőzött, tudtam, hogy végre ráakadtam egy igazán megbízható cégre.

A honlapjuk jól átlátható és letisztult, könnyű eligazodni a kategóriák között, amelyek részletesen ki is vannak fejtve. A vízszerelés kategóriánál például azonnal látjuk, hogy ide tartozik többek között a vízvezetékek szerelése, a bojlerek cseréje, szerelése és bekötése, a kádfelújítás, illetve a WC-k szerelése. Nagyon örültem ennek a széles palettának, mert én nem egy vízszerelővel találkoztam, aki csak kisebb munkákat csinál meg, és például egy kádfelújításhoz vagy egy WC cseréjéhez kapcsolódóan a vízszerelési munkákat már nem vállalja el. Ha pedig minden munkafázishoz külön szerelőt kell hívogatni, az igen bonyodalmas és időigényes, hiszen rengeteg plusz szervezést, keresgélést igényel.

A fentiek mellett egyébként természetesen olyan klasszikusabb és mindennapibb problémák esetén is kihívhatjuk őket, mint például a dugulás, de csőtörés esetén is a segítségünkre tudnak sietni, ilyenkor, ha szükséges, akkor akár még az 1 órán belüli kiszállás is megoldható lehet.

A cég ráadásul nem csak a vízszerelés területén kínál széleskörű szolgáltatásokat, hanem még a fűtés-, és gázszerelés területén is, tehát ha radiátoraink például elkezdenek csöpögni, vizet ereszteni, vagy gázkazánunkkal akad valami probléma, akkor is nyugodtan hívhatjuk őket. Hasonlóképpen, csatornázási munkálatok területén nem csupán az eső-, és szennyvízcsatornák telepítéséhez, javításához, karbantartásához értenek, de például a légcsatornákéhoz is.

Többféle specializációjú szakemberrel dolgoznak tehát, így amennyiben két-három különböző problémát kell megoldanunk, akkor sem kell megijednünk, hiszen akkor egy annak megfelelő csapatot fognak hozzánk kiküldeni.

Én például úgy döntöttem, hogy a konyhámban lévő szivárgó cirkó radiátorom is megnézetném velük, így végül hárman érkeztek a megbeszélt időpontra, és egy fűtésszerelő szakember is jött.

Egyébként már a telefonos egyeztetés is nagyon pozitív volt, alaposan kikérdeztek mindenről és tényleg nagyon odafigyeltek az igényeimre, ráadásul az időpont terén is rendkívül rugalmasak voltak.

A munkálatok aztán gyorsan haladtak, s csakhamar egy egészen újnak ható fürdőszoba boldog tulajdonosa lettem.

vízszerelés net

A telepítések és a bekötések nagyon szépen, szakszerűen lettek kivitelezve, és ahogy ezekre is, a radiátor javítására is garanciát kaptam. Mint megtudtam, szükség esetén az általuk kiállított számlát a biztosítók szintén elfogadják, tehát ez megint csak plusz egy érv amellett, hogy az ember őket válassza.

Később a húgomnak is ajánlottam a céget, s bár ő egy kimondottan szkeptikus és magas igényű ember, ennek a cégnek a munkájával még ő is maximálisan elégedett volt. Nála az ereszes vízelvezetés lett korszerűbb technikájú ereszcsatornázási rendszerre lecserélve, és a munkák végeztével mondta is nekem, hogy ha bármilyen vízszerelési vagy fűtésszerelési problémája adódik, a későbbiekben is biztosan ezt a céget fogja kihívni.

Az ő esetében nagyon fontos volt az is, hogy, amint az a vízszerelés net honlapján is olvasható, a szakemberek kiszállnak bárhová Pest megye területén belül. A húgom háza ugyanis Szigetmonostoron van, és hiába kapott korábban ajánlásokat, azok a szakemberek általában csak a fővárosban vállaltak el bármilyen munkát. Gábor mesélte is nekem, hogy nagyon sok ismerőse azért örült kimondottan, amikor ajánlotta nekik ezt a céget, mert sokuk még ha Budapesten is él, a hétvégi házuk, nyaralójuk a megye valamelyik kisebb településén vagy falujában van.

Fanninak például, aki szintén az egyik összeszokott síelős csapat tagja, Zsámbékon van egy csinos kis nyaralója és a kerti vízkiállásokat csináltatta meg ezzel a rendkívül megbízható csapattal. Ő is elégedett volt a munkájukkal, és szintén tovább ajánlotta őket sok ismerősének.

Volt, ahol fagycsapot telepítettek, és volt, ahol csak az új háztartási gépeket kötötték rá a vízvezetékre vagy épp nem túlságosan komoly dugulást hárítottak el, de olyan is volt, például Fanni nővérénél, Idánál, hogy csatornakamerázást alkalmaztak, miután minden lefolyó teljesen eldugult. Idáék borzasztóan kétségbe voltak esve, hiszen nem tudtak se főzni, se fürödni, zuhanyozni, se WC-re menni. A segítség azonban szerencsére nagyon hamar megérkezett, nagyjából másfél órát kellett csak várniuk, és hála a modern csatornakamerázási technikának gyorsan és költséghatékonyan sikerült a bajt kezelni.

A csatornakamerázás során egy flexibilis, profi, száloptikás kamera segítségével lehet felderíteni a csatornadugulás helyét. A módszer lényege, hogy megkíméli a tulajdonosokat a rengeteg extra költségtől, ami azzal járna, ha bontással keresnék meg a dugulás ránézésre nem beazonosítható pontját. A kamerával körülbelül már másfél méteres pontossággal meghatározható a probléma helye, így tehát bontani csak itt kell, hogy a hiba javítható legyen.

Ahogy a vízszerelés net weboldalán is olvashatjuk, de persze még tapasztalatból is tudhatjuk, régen ez sajnos másképp ment. Ilyen esetekben bizony addig bontottak a szerelők, amíg rá nem akadtak a hibára, és sokszor ez akár több tíz méter is lehetett. Ezt a bontott részt pedig, miután a csatorna vagy a cső hibáját elhárították, javították, mindig vissza kellett építtetni, ami pedig hatalmas költséggel járt.

Sajnos a régi módszert még mindig alkalmazzák egyesek, és ha az embernek nincs szerencséje, akkor bizony kifoghat ilyen vízszerelőket. A technikai felkészületlenséget azonban érdemesebb inkább elkerülni, és olyan cégeket bízni meg, amelyekről tudjuk, hogy nem hajlandóak kompromisszumokat kötni se a szakértelem, se a tapasztalat, se a technológia terén.

Ha te is ilyen szolgáltatót keresel, akkor ezt a csapatot nyugodtan keresheted, nem fogsz bennük és a munkájukban csalódni.