Síelésre is vigyél magaddal úszópelenkát

Családi hagyomány, hogy február első hetében elmegyünk közösen a családdal síelni, ekkor együtt sportol az egész család, megiszunk délben egy forralt bort a hüttében és elfogyasztjuk a mákos gőzgombócot a délutáni körök előtt. Idén azonban máshogy alakult a családi nyaralás, ugyanis megszületett kislányunk, akit ugyan vittünk magunkkal a síelésre, de én nem mentem a család többi tagjával fel a pályára, hanem a szállodában maradtam kicsinyemmel, néha felöltöztettem és kisétáltunk a pálya mellé babakocsival, nagyon élvezte a hóesést és a hideget. A kedvence mégis a szálloda wellness részlege volt. Nem is tudtam a gyermek születéséig, hogy ezen a helyen nap közben tartanak babaúszást, így nem készültem felszereléssel.

Szerencsére összeismerkedtem egy magyar fiatal párral, akiknek szintén volt egy kisbabájuk és az anyuka felajánlotta, hogy ad nekünk kölcsön úszópelenkát, ő úgyis túl sokat rendelt a webshopból.

úszópelenka

Nagyon csinos volt ez a pelenka, a babám még sosem hordott nadrágpelenkát, tetszett neki ez a kényelmes konstrukció. Közel 1 órát pancsiztunk a vízben, az első babaúszás órát nagyon élvezte kislányom, lábtempózott, csapkodta a víz felszínét, egyszer még a kis arcocskáját is beletette a vízbe és nem ijedt meg. A babákban kb. 8 hónapos korukig él a “búvár reflex”, ami azt jelenti, hogy ha víz alá kerül a fejük, nem vesznek levegőt, pár másodpercig tudnak a víz alatt lenni problémamentesen.

Az óra után nem hagyott nyomot rajta a pelenka sem a combjánál, sem a derekánál, pedig igen húsos babáról van szó, egy mozdulattal le is tudtam szedni róla a pelenkát az oldalsó perforáció segítségével. Nem történt baleset, legalábbis kaki nem került a pelenkába, a pisiről nem tudok nyilatkozni. Mondta a magyar anyuka, hogy egyszer velük megesett, hogy a babája bekakilt úszásóra közben a pelenkába, de abból semmi nem szivárgott ki, az óra végén könnyedén le tudta róla szedni és a fenekét simán lezuhanyozta a zuhanyzóban. Fontos azonban figyelni, hogy a baba ne “üljön” sokáig a kakiban, mert csúnyán csípheti később a fenekét, hiába bőrbarát az úszópelenka anyaga.

Másnap is jelentkeztünk az úszásórára, kislányom ezen a napon bal lábbal kelt fel és semmihez sem volt kedve, ordított a medencében. Az oktató oda is jött, hogy megnézze, esetleg irritálja-e a baba bőrét valami, csípi-e a víz vagy ilyesmi, de nem látott semmilyen pirosodásra utaló jelet. Jobbnak láttam, ha aznapra befejezzük az úszást. Harmadik nap megint vidámság és jókedv volt a medencében, lubickoltunk, mint hal a vízben. Este a férjem is látni akarta kislányunkat, ahogy ügyesen pancsizik, így lementünk egy vacsora előtti úszásra is, nagyon büszke volt a kis sellőlányra.

Vagy 5-6 úszópelenkával tartoztam a magyar anyukának, ezért megkérdeztem tőle, hol lehet beszerezni, majd postázom neki otthonról a tartozásomat. Nagyon kedves volt, nem fogadott el a felajánlásomat, de ajánlotta nekem a Lord Shop-ot, ahol ilyen, és ehhez hasonló érzékeny bőrre kifejlesztett úszópelenka forgalmazásával foglalkoznak. Megnéztem a webshopot és örömmel láttam, hogy az üzletük nem messze van a mi lakóhelyünktől, így akár személyesen is átvehetem a csomagokat. Tovább nézegettem az oldalt, és rájöttem, hogy nagyon jó termékeket árulnak, mindenféle baba kelléket kisebb-nagyobb kiszerelésben, igencsak kedvező áron. Rögtön rendeltem is egy hónapra elegendő pelenka csomagot a kislányomnak, úszópelenkából is betáraztam, mert a síelős nyaralás után biztosra veszem, hogy be fogunk iratkozni otthon babaúszásra.

A segítségemre siető anyukával azóta is tartjuk a kapcsolatot, néha összefutunk a fővárosban egy baba-mama találkozó erejéig, a gyerekeink kedvelik egymás társaságát. Megbeszéltük, hogy jövőre együtt szervezzük a síelős nyaralást, és mivel még nem járhatnak a gyerekek síiskolába, együtt fogjuk őket húzni szánkón a pálya aljában, és nem felejtjük otthon az úszópelenkákat sem!