Ne mondj le az eddigi életedről

A sportolás egyik nagy bökkenője a terhesség és a szülés utáni időszak. Legyél bármennyire aktív is azelőtt, ez azért komolyan megnehezíti a dolgodat. Én világ életemben imádtam mozogni és pörögni, ezért amikor terhes lettem, elkezdtem keresni a megoldásokat, hogy megtarthassam a szokásaimat. Természetesen azért sok minden változott: szaladás és kézilabdázás helyett úszni jártam és jógáztam terhesen, aztán amikor a kicsi megszületett vissza szoktam a szaladásra és maradt mellé az úszás. A nehézség azonban az volt, hogy nem mindig tudtam megoldani, hogy ki vigyázzon a babára, amíg én sportolok. A férjem gyakran üzleti utakra jár, a gyerekem mind a négy nagyszülője távol lakik tőlünk, a bébiszitterekben meg nehezen bíztam meg.

Aztán, egyszer csak kipattant a fejemből a megoldás. Vásároltam egy jó minőségű sport babakocsit és úgy döntöttem, hogy elviszem magammal a kicsit szaladni. Ez neki is izgalmas és egészséges, hiszen a friss levegőn van és nekem is egyszerű megoldás a baba felügyeletére. Emellett pedig találtam egy úszó-tanfolyamszerűséget, nevezzük akár gyógytornának is, ahova kisbabák és anyukák együtt járnak.

sport babakocsiA babakocsi kiválasztására nagyon oda figyeltem, hiszen tudtam, hogy egy strapabíró darabra van szükségem, hiszen szinte minden nap, vagy legalábbis minden második nap járok szaladni, ami elég nagy nyomást jelent a kocsira.

Egy kompakt babakocsit választottam. Először gondolkodtam, hogy multifunkcionálisát vegyek, de rájöttem, hogy nekem egy olyanra van szükségem ami csakis és kizárólag a sportoláshoz jó. A Mutsy Nexo sportbabakocsi kupolája minden helyzetben remek védelmet nyújt a gyereknek a huzat ellen, amit futás közben nagyon hasznosnak találtam. A kocsi pedig az üléssel együtt rendkívül kicsire összehajtható, ami azért volt fontos, hiszen a lakásunk pici és már így is volt otthon egy óriási méretű, egyszerű babakocsi, ami folyton csak a helyet foglalta.

Boldoggá tesz ez a babakocsi, hisz így a gyerekemet is rászoktathatom a sportolásra.