A legújabb hírek a hőszivattyúkról

Elég változatos témákban szoktam híreket olvasni. A hírek az életünk, mindennapjaink részei, néha már szerintem túl sok is belőlük. Legalábbis igyekszem azt a mértéket megtartani, hogy a nap végén ne zsongjon a fejem a sok különféle infótól. Ez nem mindig könnyű, mert akarva-akaratlan hall ezt-azt az ember. Ugyanakkor szerencsémre már megvannak a kedvenc oldalaim, ahonnan bármikor szívesen tájékozódom. Bosszant a sok álhír, meg a vírusként terjedő, “kamu híres” oldalak, alig győzöm magyarázni a szüleimnek, miről lehet felismerni ezeket a híreket.

A nagyvilág hírei és a kultúra a két kedvencem. Noha a világban mindig történik számos szomorú, elkeserítő és bosszantó dolog, de még ezek ellenére is úgy gondolom, hogy jobb tisztában lenni mindazzal, ami manapság történik, mint homokba dugni a fejünket és azt mondani, hogy nem érdekel, nem akarom tudni. Persze mint ahogy már mondtam, kell a mértéktartás, hogy az ember a kis környezetére is tudjon koncentrálni, és persze ne hassanak rá tartósan negatívan a világ borzalmai és igazságtalanságai.

Ezért is pártolom nagyon, amikor valaki nem csak híreket olvas online, hanem hajlandó arra áldozni az idejét, hogy specifikus, informatív weboldalakat látogat, ahonnan tanulni is sokat tud. Számomra a legutóbbi ilyen felfedezés a levegő-levegő hőszivattyú témaköre volt a rifeng-hoszivattyu.hu oldalán. Történt ugyanis, hogy megtudtam – hallottam valahol -, hogy nem csak egyféle hőszivattyú létezik, hanem van olyan is, hogy levegő-levegő hőszivattyú… Ennek pedig utána kellett olvasnom, ekkor találtam rá a weboldalra. Akkor már egy ideje a fejemben volt, hogy a családi házra lassan egyébként is ráférne a felújítás, ezért is gondoltam, hogy legalább kicsit “kikupálom” magam a témában, ha fűtéskorszerűsítésről van szó. Azért az sem volt utolsó szempont, hogy a vízmelegítést és a hűtést is meg lehet oldani így… Szóval a levegő-levegő hőszivattyú vezetett el a weboldalra, aminek így utólag persze már nagyon örülök. Egy tapasztalt szakmai team-et ismertem meg, miután felvettem velük a kapcsolatot. Először kicsit megijedtem, amikor a kezdőlap jobb felső sarkában Győrt olvastam ki, mint címet, aztán láttam, hogy van Budapesten bemutatótermük, ahová időpontot lehet foglalni online. Bár Győr sincs olyan messze, de azért ez budapestiként jóval kényelmesebb megoldásnak bizonyult. Mindezt, azaz a személyes találkozót megelőlegezte az árajánlatkérő űrlap kitöltése, ami azért volt nagyon jó döntés, mert egy nap alatt sikerült összeállítaniuk számomra a megadott paraméterekkel egy személyre szabott tervet és a kiadások listáját, így tudtam, mire számíthatok, ha igent mondok a hőszivattyúra és belevágunk.

Mindenesetre azóta is a sors kezét látom ebben, hogy akkor otthon rátaláltam a rifeng-hoszivattyu.hu oldalra, mert annyira elégedett vagyok a munkájukkal, hogy azóta ahol csak tudom, ajánlom őket minden kedves ismerősömnek és itt, az online térben is. Korábban többször is meggyűlt a bajom a különböző szakemberekkel, azt gondolom, nem véletlen, hogy ebben annyira az ismerőseink véleményére hagyatkozunk – nagyon is bizalmi dolog ez, főleg, ha az otthonunk a tét, ráadásul egy ilyen beruházás milliós tétel, így alapból is megfontoltabb az ember, ha ilyen összegekről van szó. Ezzel a céggel és a kifogástalan, profi munkával azonban maximálisan meg voltam elégedve! És még egy dolog nagyon fontos szerintem: az emberi tényező. Türelmesen álltak hozzám és a kérdéseimhez, nem akadt olyan dolog, ami ha nem volt teljesen világos, ne magyarázták volna el részletesen. Ezért is szerettem volna ezzel a bejegyzéssel segíteni, hogy másokhoz is eljusson a hírük, ugyanis a jó visszajelzést sosem sajnálom senkitől, ha az tényleg megérdemelt. Erről azonban nem csak én vagyok meggyőződve, hanem a számos pozitív értékelés írója is, amiket megtekinthettek a weboldalon.