Hogyan készültem fel életem túrájára?

Mindig vonzottak, gyerekkorom óta, a hegymászós filmek és történetek. Olyanok voltak, mint egy idegen bolygó meghódítása. Amikor pedig életemben először jártam Ausztriában, az Alpokban a szüleimmel, a bércek élő látványa végképp elkápráztatott. De mindig úgy alakult az életem azután, hogy keveset sportoltam, hiába volt az álmom a hegymászás, legendás csúcsokat meghódítva, és képessé válva mindig magasabbra és magasabbra jutni. Nem tudtam ezt elérni.

Aztán, 35 évesen eljutott a tudatomig: ha akarok még valaha többhetes túrát, mondjuk a Mont Blanc csúcsai körül, akkor össze kell szednem magam, mert azt 40 éves koromig meg kell majd valósítani! Egyáltalán nem biztos, hogy lesz több időm ugyanis – elkezdtem félni attól, hogy csökken majd a motivációm és természetesen a felhasználható energiáim. Így is majdnem kifutottam az időből: 39 évesen azonban megcsináltam! Átéltem egy másfél hetes túrát, végig 2000 méter fölött, de ennél sokkal magasabb csúcsokat is elértünk.

Ehhez évekig kellett kondiznom, és még másra is szükségem volt. Erre például: Multivitamin, vitaminkészítmény kínálat | Netbiobolt. Követni a linkelt netbiobolt.hu-s diétajavaslatokat, és főleg a termékeikre támaszkodva főzni mindig, egészségcentrikusan. Most nem hivatalos megfogalmazások és egyáltalán nem szakkifejezések következnek, de a jó kondi megtartásának szerintem két dimenziója van… Az aktív mozgással teli élet és az egészséges táplálkozás. Ajánlom pl. a paleo-diétát mindenkinek, mert az nem tartalmaz szénhidrátból sokat, és állítom, hogy egy ilyen után könnyebb lesz elkezdeni keményen edzeni is. A netbiobolt.hu abban is kiváló, hogy kevés szintetikus dolgot, kevés túlzottan feldolgozott élelmiszert fogyasszunk az ő dolgaikkal, és ne vigyünk be vegyszerekből fölösleges mennyiséget a szervezetbe. Mert az is mind “visszahúz”. Nem vesszük észre, de így van. Gyakran megbetegítenek a rossz kaják. Tényleg észre sem vesszük teljesen, de van, hogy egy-két napig semmi sem az igazi. Volt már ilyenetek, amit realizáltatok is?

De, mint a Multivitamin, vitaminkészítmény kínálat | Netbiobolt reklámszövege is mutatja a Netbioboltnak, szerintem kellhetnek a vitaminok, étrendkiegészítők is még, és az alap, hogy jó dolgokat együnk. Náluk mindenből, ami egészséges, szinte végtelen a választék és a vitaminbevitelünket is rábízhatjuk a teljes termékválasztékukra. Rendeljük meg amit kell, és még csak nem is szükségszerű annyira nagyon időben. Mert hozzám hamar ideérnek mindig a csomagok. Lényeg, hogy legyen otthon minden, és ne álljunk le soha velük. Nyugodtan olvassunk utána, milyen tevékenységhez miféle plusz vitaminbevitel kell, és itt, ebben a nagy választékban jó esélyünk van rá, hogy azt is megtaláljuk. Nem kell majd máshová navigálnunk a neten. Költséghatékonyabb is egyetlen helyről rendelni a legtöbb dolgot, de ehhez kell is az olyan kiváló shop, mint a Netbiobolté. Ők is leírják, hogy a vitamin nem helyettesíti a természetesen előforduló egészséges dolgok bevitelét, de ettől még, ha céljaink vannak a szervezetünkkel és a fizikumunk kihasználásával, átvitt értelemben is “rágyúrhatunk” jobban egy-egy különálló területre.

Jöjjenek a konkrétabb példák, hogyan segítenek…

A GAL termékcsoportnak külön kategóriája van ebben a shopban pl. Speciális tápanyagokkal sok-sok hiányt pótolhatunk ezen módokon. Nem használ ez a cég mesterséges adalékanyagokat, és én pont ezeket a szempont érvényesítéseket szeretem legjobban a netbiobolt.hu-ban. Azt imádom, hogy van egy egyértelmű filozófiájuk és hiába változó a termékek jellege, amiket árulnak, ez a dolog mindenre általánosan érvényes a virtuális polcainkon. Kevés méreg, fő a természetesség. Olyan mint egy vallás, nem? De egy nagyon-nagyon realista vallás.

Milyen kategóriák vannak még? Mielőtt ebbe belemennék, a kategória-lista felső részére hívnám fel még a figyelmet, ahol mindig gondolnak a kereskedelmi gyakorlatból származó praktikákra. Akciós termékek, tartósan alacsony árú termékek, és közeli lejáratú termékek – ilyeneket is listáznak külön. Azt hinnénk, az egészséges táplálkozás mindig drága, de nem csak korrekt árazással, hanem ilyen ötletekkel is operálnak a netbiobolt.hu-n. Ebből a webshopból ajánlott fogyasztói ár alatt is vehetünk egy rakás dolgot tehát. De, hogy végre tényleg rátérjek, hogy mit árulnak még… Természetesen van egy “általános élelmiszer nagykategória”, amin belül hosszú az alcsoportok felsorolása. Az aszalt gyümölcsöktől a fűszerekig, az olajokig, a magvakig van itt minden. Snackek és szószok is, szóval ne csak főzésben gondolkodjunk!

A következő komoly termékcsoport az a reform élelmiszerek. Ide szintén nagyon egészséges, sok szempontból bio dolgok kerülnek, amiken azonban (egyelőre) nincs rajta a hivatalos minősítés. Ettől még nagyon ajánlottak szerintem, de gondolom, hogy a formalitás kívánja meg, hogy ezeket “leválasszák” a bio-ról. Ezt követi a gluténmentes kategória, majd az első kakukktojásnak tűnő valami. A bio kozmetikumok. Persze ez sem kakukktojás valójában, csak nyilván sokan hittük, hogy ide ehető dolgokért jövünk. Pedig nem kizárólag, ez a webshop mindenben több akar lenni! Káros adalékanyagok nélküli kozmetikai dolgok – mi kell még? Ehhez képest, az iménti logikán elindulva sejthető, hogy miket rejt a “Natúrkozmetikumok” rovat is… Bőrbarát dolgok, akármilyen minősítéssel is (ezekbe most azért nem mennék bele, mert mindegyikről elolvasható, a termék alatt, hogy mit takar), a szervezetünk minél jobban megvalósuló kíméléséért. Az ajakápolóktól a dezodorokig mindenféle cuccból létezik ilyen verzió is. Amit kiemelnék mind közül: babaápolás – talán nem szorul magyarázatra, hogy miért. Nagyon fontos lenne, hogy a kicsik esetében minél később vigyünk be bármi “szükséges” mérget is.

Ezeket követi a sorban a Bio- és natúr tisztítószerek kategória. Bizony, még takaríthatunk is úgy, hogy minél kevesebb roncsoló összetevőt használjunk. Ez már inkább szól a környezetvédelemnek, mint a saját testünk védelmének, bár a kettő összefügg. Még tovább tágítottuk tehát azt a világot, ami a természetesség irányába vezet minket.

Aztán újabb galaxis nyílik meg: gyógyhatású készítmények. Az ételektől és a hétköznapi kemikáliáktól átmentünk tehát a gyógyszertárba. Itt a hagyományos, régi orvoslásban és az évszázadok tudásában rejlő titkok élnek tovább. Ha természetes úton szeretnénk gyulladást csillapítani például, arra itt lesz lehetőségünk. Meg minden hasonlóra. Olyan termékek is akadnak itt, amik az egyediségük ellenére időközben mainstreammé is váltak talán. Körömvirág balzsam – ki ne hallott volna róla?

Ezenkívül beszerezhetők innen mindenféle ásványi anyagok, édesítőszerek, nagy a multivitamin, vitaminkészítmény kínálat, a Netbiobolt segítségetekre lesz mindenben, ha vissza akartok térni egy magát mindig ereje teljében lévőnek érző, bármire képes ember élethelyzetébe. Mert úgy élni sokkal jobb! Nem mondom, hogy nekem azonnal sikerült ide eljutni, de én “mélyről is jöttem”. Pontosabban, ahogy írtam, és sosem vettem ezt a dolgot régen komolyan, szóval ahhoz képest a Netbiobolt még elképesztően hamar vissza is hozott el a mostani állapotomba. Oda, ahol elkezdhettem feszegetni a határokat. És leírtam, hogy ez végül tehát mihez vezetett el… Egészséges, ugyanakkor finom ételekért, kiegészítőkért, vagy a napi vitalizálásért felelős dolgokért: Multivitamin, vitaminkészítmény kínálat | Netbiobolt – itt tudtok mindent újrakezdeni!